Margus Kohava asus juhtima Kunda tselluloositehast

Inno Tähismaa 10. detsember 2004, 14:36

Täna nurgakivi saanud Eesti üht suuremat välisinvesteeringut, Kunda tselluloositehast, asus juhtima Margus Kohava.

?Uut väljakutset otsima,? vastas Kohava küsimusele, miks ta ameti maailma ühes juhtivas metsatööstuskontsernis StoraEnso maha pani. Veel kuu aega tagasi oli ta StoraEnso Timberi juhatuse liige ning arendas tegevust Lätis.

Margus Kohava on ASi Estonian Cell juhatuse liige ja tehase juht.

Estonian Celli Kundasse rajatava haavauitmassi tehase ehitust alustati tänavu septembri lõpus. Valmimine on planeeritud 2006. aasta esimesse poolde. Kogu projekti maksumus on ligi 2,4 miljardit krooni, tegu on Galvexi järel suuruselt teise välisinvesteeringuga Eestis rajatavasse uude tööstusobjekti.

Asil Estonian Cell on kolm aktsionäri: Austria kontsern Heinzel Group (38%), Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank (33%) ja Norra kontsern Larvik Cell (29%). Projekti rahastab lisaks omanikele 108 miljoni euroga (1,7 mld kr) Austria Raiffeisen Zentralbank.

Ehituse peatöövõtja on Saksa kontsern RWE Industrie-Lösungen GmbH. Seadmed tarnib Austria firma Andritz. Projekteerija on Kanada firma KSH. Ehituse suuremateks teostajateks on AS Merko Ehitus, AS FKSM ja AS E-Betoonelement.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing