Maaettevõtjad saavad PRIAst 77 mln krooni struktuurifondide toetust

20. detsember 2004, 15:25

74 PRIAle taotluse esitanud maaettevõtjale määrati kokku 77,2 miljoni krooni eest toetusi.

Maaettevõtjad esitasid Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametile (PRIA) 103 taotlust. 74 taotlust vastas nõuetele ja neile määrati 77,2 mln krooni maapiirkonnas majandustegevuse mitmekesistamise toetust, mille abil ettevõtjad plaanivad investeerida 161 mln krooni.

Turismi arendamist toetatakse 35 mln krooniga, teeninduslikku ettevõtlust (puidu töötlemise seadmed, laohooned, kuivatid jm) 34 mln krooniga ja käsitööd 8 mln krooniga. Maakondade lõikes sai kõige rohkem taotlusi, kokku 9, heakskiidu Tartumaalt ja neile määrati 12,5 mln krooni toetust. Täpsemad andmed on lisatud tabelis.

Toetuse saajate nimekiri on <#PRIA veebilehel=http://web.pria.ee/riiklikud_toetused/toetuste_saajad/meede_3_3.htm>

Riikliku arengukava meetme 3.3 eesmärk on arendada maapiirkondades mittepõllumajanduslikku tegevust ja seda rahastatakse ELi struktiuurifondidest. Toetust võib saada kuni 50% investeeringu käibemaksuta maksumusest, maksimaalselt 1,56 mln krooni ühe taotleja kohta aastas. Toetus makstakse välja pärast investeeringu tegemist ja seda tõendavate dokumentide PRIA-le esitamist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. November 2009, 00:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing