Hewlett-Packardi kvartalikasum kahanes 88 protsenti

Maailma suuruselt teise printerite tootja Hewlett-Packardi kasum kahanes juuliga lõppenud kolmandas kvartalis suure maksunõude tõttu 88 protsenti.

Bloomberg vahendab, et firma käive kasvas möödunud kvartalis kümnendiku võrra, 20,8 miljardi dollarini. Firma puhaskasum langes 88 protsenti, 73 miljoni dollarini ehk 3 sendini aktsia kohta. Eelmise aasta samal ajal oli kasum 586 miljonit dollarit ehk 19 senti aktsia kohta. Puhaskasumi languse tingis 960 miljoni dollari suurune maksunõue. Tulemused jäid alla analüütikute ootustele ning aktsia langes juba enne avaldamist 2 protsenti.

'Tegutsesime kolmandas kvartalis tulemuslikult ? müügitulu kasvas 10%, tegevuskasum paranes olulistes tootesegmentides ja sularahavood olid positiivsed,? sõnas HP juhatuse esimees ja president Mark Hurd. Ta lisas, et senised saavutused lubavad keskenduda jätkuvale arengule.

Hetkel kuum