• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kõik läksid langusele

  Euroopa aktsiaturud langesid eile mõjutatuna keemiakompaniide ja lennufirmade aktsiate langusest. Saksamaa suuremate keemiafirmade hulka kuuluva Bayeri aktsia langes 1,5 protsenti ning maksis 29,81 eurot. Ka teiste keemiakompaniide, sealhulgas BASFi ja Imperial Chemical Industriese, aktsiad langesid.
  Euroopas suuruselt teise ja kolmanda lennukompanii aktsiad odavnesid. Lufthansa aktsia hind kukkus 1,6 protsenti ja maksis 11,58 eurot. British Airwaysi aktsia odavnes 1,2 protsenti, makstes 309 penni. Keemiafirmade ja lennukompaniide aktsiate langust põhjustas teist päev järjest kallinev nafta. Nafta hind tõusis 0,9 protsenti ning novembrileping maksis 64,09 dollarit barrel. Nafta hind moodustab 60 protsenti keemiafirmade tootmissisendite maksumusest ja 14 protsenti lennufirmade kogukuludest.
  Tõusvatest aktsiatest oli märkimisväärseim Soome firma Neste Oil, mis kerkis 1,4 protsenti ning maksis 28,9 eurot.
  USA turgudel alustasid tehnoloogiasektori aktsiad langusega. Olulisemad langejad olid Apple ja Intel. Apple?i aktsia kukkus 5 protsenti ning maksis 48,99 dollarit. Inteli aktsia odavnes 0,9 protsenti, makstes 23,22 dollarit. Isegi kütusefirmade aktsiad, mis turu avanemise järel tõusid, läksid edasise kauplemise käigus langusse.
  Naftasektori aktsiates tõusis Chesapeak Energy 1,5 protsenti, kuid pöördus siis langusse, odavnedes 0,7 protsenti ning makstes 34,34 dollarit. Occidental Petroleum tõusis alguses 0,9 protsenti, kuid langes siis 0,2 protsenti ning maksis 78,69 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.