Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Loovuskoolitus pani end rohkem analüüsima igapäevastes töösuhetes

    Riias toimus loominguline koolitus ?Juhtimine läbi muusika?, mis oli mõeldud SEB panga tippjuhtidele. Koolituse läbinud räägivad, mida nad tundsid ja mida juurde õppisid.
    Sain võimaluse jälgida grupikäitumist minu jaoks hoopis erinevas eluvaldkonnas ning leidsin selles sarnasusi oma tegevustega.
    Koolitus raputas mind lahti kitsast valdkonnapõhisest mõtlemisest, mis igapäevatöös oli tekkinud. Muusika ja äri võrdlus on ju esialgu võõrastav, aga mõlemas osalevad inimesed ja tugev ühine joon on olemas ? etteastete põhjalik ettevalmistamine annab pool võitu.
    See tundub küll ebaoriginaalse tähelepanekuna, kuid vabalt mõtlemise ja improviseerimise kasutamine, näiteks orkestri dirigeerimisel, andis väga tugeva kogemuse ja õppe­tunni.
    Suuremat osa Riias kogetud programmist soovitaksin ma kindlasti ka teistele ? nagu dirigeerimine ja keelpillikvarteti esimene kokkumäng.
    Sellisel üritusel osalemine annab meeskonnale hea tunnetusliku kogemuse, et tajuda paremini teiste inimeste käitumist.
    Olen praeguses ametikohal töötanud viis kuud ja mulle oli see üldse esimene juhtimiskoolitus ning seepärast oli nii ülesehitus kui ka teostus väga huvitav elamus. See oli vaheldusrikas ja emotsionaalselt hinge kosutav.
    Koolitust viisid läbi tõelised professionaalid: muusikalise hariduse saanud meeskond koosnes sümfooniaorkestrist, dirigendist, ooperilauljast ning koolituse läbiviijatest. Enne koolitust materjalidega tutvudes, tundus mulle selline lähenemine väga vastuoluline. Kuidas saab paralleele tõmmata juhtimise ja muusika vahele?
    Aga järele mõeldes pole tõepoolest ilma dirigendita (või meeskonnal juhita) võimalik saavutada ideaalset lõpptulemust. Dirigent dikteerib tempo ja langetab otsuseid.
    Selgus, et meile korraldatud juhtimiskoolituses polnudki muusikaline haridus oluline. Piisab, kui oled julge: siis saab hakkama isegi sümfoonia­orkestri dirigeerimisega. Kõik algab sinust enesest.
    Edukaks suhtlemiseks on vaja kuulata, mida räägitakse ja kuidas räägitakse. Tuleb õppida jälgima, kuidas ma ennast tunnen, kui suu avan. Jälgida tuleb õiget hingamist, hääle tugevust, resonantsi, kehakeelt ja miimikat.
    Kehakeelega reedame oma tegelikku julgust, avatust, tundeid. Tähtis on meeskonnatöö, tuleb olla professionaal ning osata ka oma tööd nautida.
    Õppisin, et oluline on julgus haarata võimalustest kinni ja mitte karta läbi põruda. Ükski idee ei ole rumal ja kasutu. Igast väikesest mõttesähvatusest võivad sündida suured teod.
    Huvitavalt ülesehitatud koolitus avardas silmaringi. Sain aimu sellest, kuidas toimub juhtimine klassikalise muusika maailmas, kus loominguline protsess on äärmiselt oluline.
    Kõige huvitavaimaks kogemuseks oli orkestri dirigeerimine. Vahemärkusena olgu öeldud, et tegemist oli Beethoveni V sümfooniaga.
    Põnev oli ka jälgida, kuidas muusikud igat liigutust järgisid, kaasa arvatud valesid liigutusi. Tegelikus elus on organisatsiooni juhtimisest nii vahetut tagasisidet raske saada.
    Hea oli vahelduseks näha ja mõista, kuidas teistes valdkondades juhtimine toimib.
    Loomulikult käib selliste koolitustega kaasas vähemalt üks kasutegur ? saan suhelda paljude teiste kolleegidega, kellega veel pole oma igapäevatöös kokku puutunud.
    Teiseks nägin koolitusel oma kolleege töövälises keskkonnas. Ühesõnaga, õppisin oma kolleege tundma rohkem inimesena, mis loodetavasti loob paremad tingimused koostööks.
    Jällegi leidis kinnitust väide, et kui sul on olemas kindel visioon, mida tahad ellu viia, siis mida täpsemalt juhtnööre jagada, seda parem on tulemus.
    See pole küll mingi uus avastus, aga koolitusel tuli sõnum täpsusest väga selgelt esile. Iseküsimus on, kui autokraatlik versus demokraatlik juhina olla tahetakse.
    Pigem arendas see koolitus mind kui inimest, kui et andis mingeid konkreetseid vastuseid, kuidas igapäevaselt oma tööd paremini teha.
    Müügiteenust pakkuvas Salestaris tekkis teatud hetkel äratundmine, et meie tiim vajab uut inspiratsiooni. Leidsime, et loovuskoolitus võiks olla sobilik vahend uute võimaluste leidmiseks.
    Maikuu alguses läbisid Salestari ning Procter & Gamble?i müügiinimesed Dali Kase loovuskoolituse. Nüüd sügisel on õige aeg vilju maitsta ja saadud kogemust igapäevatöös rakendada.
    Filosoof Johan Huizinga on oma raamatus ?Mängiv inimene? märkinud, et just mäng on sobilik suurendama üksikisiku või rühma eluintensiivsust.
    Loovuskoolitusel pandi igapäevaselt koosolekutel presentatsioone tegevad, omavahel e-kirju ja telefonikõnesid vahetavad inimesed üheskoos voolima, joonistama ning looduse ilu otsima ja mitmesuguseid muusikainstrumente mängima.
    Esimene ülesanne oli kahel teemal ? tööpäev ja vaba päev ? oma nägemuse väljendamine. Selleks sai ise valida sobivad kunstitarbed, kas siis voolimissavi, süsi, akvarellid, rasvakriidid, liimi. Ja mitte ainult tarbed, vaid ka viisi kuidas oma emotsioone paberile kanda ? kas pintsli, vati või kätega.
    Uskuge, et lastele ?keelatud? viis kätega mökerdada oli kõige populaarsem! Igaüks võis vabalt valida, millist tehnikat oma mõtete ja fantaasiate väljendamiseks kasutada. Juhendaja rõhutas, et pole olemas inimest, kes ei oskaks joonistada. Küsimus on pigem selles, kas julgeme ennast väljendada või jääme teiste arvamusi ja hinnanguid kartes ikkagi krampi. Heameel oli märgata, et nii mõnigi varem tõsimeelseks peetud kolleeg lahedas ülesande väga vaimukalt. Ja põnev oli hiljem võrrelda ja kommenteerida üksteise nägemusi.
    Veelgi rohkem innustusid töötajad teemast: kes oleksid, kui poleks inimene? Üldise kassiks muundumise hulgas leidus selliseidki, kes tahtsid olla pilveke sinises taevas või võrsuv puu või lind. Vägisi tikkus seda kaasa tehes pähe tuntud loodusraamatu analoogia: minu firma ja teised loomad. Ja vägagi toredad loomad!
    Kolmas võimalus turgutada oma inspiratsiooni oli pildi alustamine ühe inimese poolt ning seejärel selle jätkamise teatepulgana üleandmine kõikidele teistele. Tekkis tõepoolest väga ootamatuid seoseid ning sü?eepöördeid!
    Osa inimesi peab ennast ebamusikaalseteks. Tehes aga rütmipillidel üheskoos muusikalisi etteasteid, saadi kinnitust, et musikaalsus on tegelikult igas inimeses olemas.
    Pärast koolitust oli meie tiimis selgelt tunnetatav meeskondliku vaimu tõus. Koosolekud muutusid spontaansemaks ja välja öeldi nii mõnigi intrigeeriv mõte, mis varem ehk tagasihoidlikkuse tõttu maha vaikituks. Tekkis ka spontaanseid ajurünnakuid, näiteks kas puhkenurgas või kellegi kabinetis. Kuna meie inimesed töötavad valdava aja oma klientidega eraldi, siis said nad koolituselt parema tunnetuse oma rollist meie firmas.
    Oli ka lausa konkreetseid ettevõtmisi ? ühe kabineti töötajad võtsid kätte ja lasid varem rohekad olnud seinad erkkollaseks värvida. Kellelgi tekkis idee seada väike koosolekuruum ümber kujundada muusikatoaks. Tehti muudatusi oma päevakavades ? et olla vastavalt oma loomusele rohkem aktiivne kas õhtuti või hommikuti.
    Tunda oli ka suhtumise muutumist juba rutiiniks kujunenud tööprotsessidesse. Nii mõnigi kolleeg pakkus nüüd välja uusi lähenemisi või rõhuasetusi.
  • Hetkel kuum
Kairit Kall: kvantiteedimajandusest kvaliteedimajanduseks
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Saunumi käive kasvas, kahjum kahanes
Saunum Group lõpetas mulluse majandusaasta suurema käibe ja väiksema kahjumiga kui varem.
Saunum Group lõpetas mulluse majandusaasta suurema käibe ja väiksema kahjumiga kui varem.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: viie milli eest vaba aega, palun! “Ükskõik kui pees vahepeal asjad on, kõik läheb mööda.“
Suure Mi toitlustusäri tänavuse hooaja kalender on koos, retseptid on koos, kaarik on stardi- ja mina laskevalmis, kirjutab Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks, kes seekordses postituses pajatab ajast, rahast ja elutööst.
Suure Mi toitlustusäri tänavuse hooaja kalender on koos, retseptid on koos, kaarik on stardi- ja mina laskevalmis, kirjutab Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks, kes seekordses postituses pajatab ajast, rahast ja elutööst.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi nipid: mida teha, kui töötaja tuleb palka juurde küsima, aga …
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Tippjuhi tee avalikust häbipostist töövõiduni: süda jättis löögi vahele
Peterburi eestlane teeb Sillamäele tipprestorani
“Lihtsast söögikohast pole juttugi,” ütleb Irina Vengerveld söögikoha kohta, mis tuleb aastaid tühjana seisnud majja Sillamäel, kus kunagi oli sõjaväe pagarikoda.
“Lihtsast söögikohast pole juttugi,” ütleb Irina Vengerveld söögikoha kohta, mis tuleb aastaid tühjana seisnud majja Sillamäel, kus kunagi oli sõjaväe pagarikoda.