Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Paikuse saeveski avab täna uue tehase

  Umbes 4000 ruutmeetri suurune höövlitehas läks koos sisseseadega maksma 55 miljonit krooni. Paikuse saeveski alustas konstruktsioonpuidu hööveldamisega sisuliselt juba augusti lõpus. Höövliliini täisvõimsus on aastas 80 000 kuupmeetrit valmistoodangut kahes vahetuses. Tulevikus vääristab Paikuse saeveski ligi poole oma toodangust.
  Paikuse saeveski tegevjuhi Tõnu Järve sõnul hööveldavad nad 4,5?6 meetri pikkuseid prusse ja laudu. ?Pool höövlitoodangust hakkab minema Euroopasse ja ligi kolmandik Austraaliasse, Jaapanisse ning USAsse,? ütles Järv. ?Umbes viiendik höövlitoodangust peaks jääma koduturule, läbirääkimised kahe-kolme suurtellijaga Eestis on hetkel pooleli.?
  Paikuse saeveski on viimane Stora Enso Timberi gruppi kuuluvatest Eesti saeveskitest, mis panustab järeltöötlemisele. Grupi suurim, Imavere saeveski hakkas sõrmjätkutooteid valmistama juba 1999. aastal. Hööveldamisega hakkas 2003. aastal esimesena pihta Sauga saeveski. Sauga saeveski hööveldab 2,4?3 meetri pikkuseid ehitusprusse, mille põhituruks on USA ja Austraalia.
  Aasta tagasi käivitus höövliliin Näpi saeveskis. Kui teised gruppi kuuluvad saeveskid hööveldavad konstruktsioonpuitu, siis Näpi saeveski hööveldab profiillauda. Teine suurem profiillaua hööveldaja Eestis on Tartumaal tegutsev AS Rait.
  Tänavu kevadel hakkas Imavere saeveskis tööle talatehas, mis toodab hööveldatud männipuidust liimpuittalasid Jaapani ehitusturu tarbeks. Talatehase maksumus oli ligi 200 miljonit krooni, mis on suurim investeering Eestis puidu järeltöötlemisse.
  Saagimise ja hööveldamisega tegeleva ASi Haret juhataja Ott Otsmani sõnul pingestab Stora Enso Timberi höövlivõimsuste kasv konkurentsi eeskätt siseturul. ?Ilmselt hakkavad nad nüüd teistele hööveldajatele vähem saematerjali müüma, sest suudavad järjest rohkem oma saematerjali ise hööveldada,? rääkis Otsman.
 • Hetkel kuum
Kaamose ennustajate argumendid kaovad kui kevadine lumi
Kätte võib olla jõudnud murdepunkt, kus majandus ja turud asuvad tõusuteele, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kätte võib olla jõudnud murdepunkt, kus majandus ja turud asuvad tõusuteele, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tänane börsipäev keerleb Föderaalreservi õhtuse otsuse ümber
Tänane börsipäev on kantud õhtusest Föderaalreservi intressimäärade tõstmise otsusest ning sellele eelnevatest-järgnevatest sõnumitest ja sündmustest.
Tänane börsipäev on kantud õhtusest Föderaalreservi intressimäärade tõstmise otsusest ning sellele eelnevatest-järgnevatest sõnumitest ja sündmustest.
EfTENi kinnisvarafond kaotas kasumit, Arakas ootab ebakindluse jätkumist
EfTEN Real Estate Fund III kasvatas eelmisel aastal nii müügitulu kui ka üüritulu, kuid ettevõtte kasum vähenes.
EfTEN Real Estate Fund III kasvatas eelmisel aastal nii müügitulu kui ka üüritulu, kuid ettevõtte kasum vähenes.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Coop Eesti uus juht vihjas, et kauplustekett on ostulainel
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Saksamaa asemel uued diilid: Euroopa ostab sõjarelvi hoopis mujalt
Euroopa piiririigid ei usalda enam Saksamaad ning hangivad edaspidi relvi Ameerika Ühendriikidelt ja Lõuna-Korealt.
Euroopa piiririigid ei usalda enam Saksamaad ning hangivad edaspidi relvi Ameerika Ühendriikidelt ja Lõuna-Korealt.
Raadiohommikus lilleärist, pankrottidest ja Ukraina reklaamiturust
Veebruarikuu esimeses raadiohommikus räägime algavast lillemüügi kõrghooajast. Tulekul on sõbrapäev ja naistepäev, mis on lillemüüjate jaoks aasta tippsündmused. Kuidas lillekasvatuse äri on kõrgete energiakuludega toime tulnud ja millised on lillemüügi trendid, arutame Rikets Lillede peaagronoomi Getriin Hermliniga.
Veebruarikuu esimeses raadiohommikus räägime algavast lillemüügi kõrghooajast. Tulekul on sõbrapäev ja naistepäev, mis on lillemüüjate jaoks aasta tippsündmused. Kuidas lillekasvatuse äri on kõrgete energiakuludega toime tulnud ja millised on lillemüügi trendid, arutame Rikets Lillede peaagronoomi Getriin Hermliniga.

Olulisemad uudised

Üle saja Eesti ettevõtja lõksus: Valgevene keelab äri müüa Teiste hulgas Silvano, Helmes, Kaamos
Isegi kui tahta Venemaa sõjas osaleva Valgevene ärist väljuda, siis üle saja Eesti ettevõtja jaoks on see nüüd võimatu. Lukašenka valitsus keelab ebasõbralike riikide välisosanikel firmade osalusi võõrandada.
Isegi kui tahta Venemaa sõjas osaleva Valgevene ärist väljuda, siis üle saja Eesti ettevõtja jaoks on see nüüd võimatu. Lukašenka valitsus keelab ebasõbralike riikide välisosanikel firmade osalusi võõrandada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.