• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hinnad Euroopas kukkusid

  Euroopas langesid eile telefonikompaniide ja ravimitööstusfirmade aktsiad, naftatootjate aktsiad tõusid.
  Vodafone, mis möödunud nädalal prognoosis käibekasvu aeglustumist ja kasumilangust, juhtis telefonifirmade aktsiate langust. Telefonikompanii aktsia kaotas 1,8 protsenti oma väärtusest ning maksis 125,75 penni. Firma teatas 15. novembril, et müügikasv aeglustub märtsis lõppeval majandusaastal kolmandiku võrra, sest firma peamised Euroopa turud jõuavad küpsusfaasi. Küpsusfaasi jõudmine tähendab, et kasumikasv aeglustub ja kasum võib hakata hoopis vähenema.
  Ravimifirmadest langes enim GlaxoSmithKline, mis kukkus 5 protsenti ning maksis 1422 penni. Glaxo aktsia sattus löögi alla seoses ühe astmaravimi kasutamise sisulise keelamise tõttu USA ametiasutuste poolt.
  Tõusjatest oli olulisim Euroopa ühe suurema naftakompanii Totali aktsia, mis kosus seoses nafta hinna tõusuga. Totali aktsia kerkis 1,6 protsenti, makstes 219,3 eurot.
  USA aktsiad avanesid eile kerge tõusuga, mida juhtisid General Motors ja Boeing. General Motors kerkis pärast teadet, et firma sulgeb 12 tehast Põhja-Ameerikas ja koondab 30 000 töötajat. Lennukiehitaja Boeingu aktsia kerkis pärast uudist, et firma sai 17 miljardi dollari väärtuses tellimusi. General Motorsi aktsia tegi 3,4protsendilise hüppe üles ning maksis 24,86 dollarit. Boeingu aktsia tõusis 1,7 protsenti ja maksis 68,11 dollarit.
  Indeksitest langes Standard & Poor?s 500 vähem kui 0,1 protsenti, olles tasemel 1248,07 punkti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Kinni läinud panga omanikud jäid kohtus lõplikult kaotajaks
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.