Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ITee uudised

  Soome ja Baltimaade juhtiv arvutikaupade ja koduelektroonika hulgimüüja GNT Grupp omandas novembris Soome muusika jaemüügi turuliidri Hot One Groupi.
  GNT laieneb sellega muusikaärisse, mis on lähedalt seotud seni firma pakutavate koduelektroonikatoodetega. Tulevikus kasutakse Hot One Groupi klienditeeninduse kontseptsiooni arvutimängude, filmide ja nendega seotud toodete müümisel.
  GNT Eesti tegevjuht Anti Kuiv ütles, et GNT-l on Eestis paigas kolme aasta arengustrateegia, mis näeb ette laienemised ja investeeringud mitmesse uude valdkondadesse. ?See ost võimaldab meil laiendada kodutarbijale mõeldud toodete portfelli ja pakkuda mitmekesisemat valikut jaemüügikanalile,? sõnas ta.
  95 protsenti Hot One Groupi müügitulust annab heliplaatide müük, ülejäänu on DVD-filmid jms. Hot One Groupi kaudu liigub pool Soomes müüdavatest helikandjatest.
  Detsembri alguses aga omandas GNT Grupp arvutikaupade hulgimüüja Santech Micro Groupi firmad Soomes, Rootsis ja Norras. Tehingu tulemusena saab GNTst Põhjamaade suurim arvutikaupade hulgimüüja. Kokku hakkab ettevõte andma tööd tuhandele inimesele.
  GNT Eesti tegevjuht Anti Kuiv kommenteeris, et GNT Grupp kasvab sisuliselt kaks korda. ?SMGga liitumine annab tulevikus Eesti klientidele veelgi suurema ja mitmekesisema kaubavaliku,? lisas ta.
  Venemaa muutis detsembri alguses piirkondlikke telefoni suunakoode, teatas Elion. Senised suunakoodid Venemaale helistamisel kehtivad paralleelselt järgmise aasta 31. jaanuarini. Moskva uus suunakood on senise 7095 asemel 7495. Moskva ümbruskonna uus kood on 7496, seni oli 7096. Sama valemi järgi, kus 0 asendub numbriga 4 muutusid ka paljude teiste piirkondade koodid. Näiteks Kaliningradi uus kood on senise 7011 asemel 7401.
  Pisut enam kui aasta eest Eesti mobiilsideturule tulnud säästuoperaatorid on EMT, Elisa ja Tele2 kõrval jäänud suhteliselt kõrvaltegelasteks, kirjutas Postimees.
  Säästuoperaatorite klientide arv on umbes 150 000, neist vaid tagasihoidlik osa tuli oma telefoninumbriga mõne teise operaatori juurest.
  Eesti säästuoperaatorid on Bravocom, Diil ja TeleYks, kellest esimene on eraldi sidefirma. Diil on sisuliselt EMT ja TeleYks Elisa teenusepakett. Kui palju kolmel teenusepakkujal kliente on, ei ole täpselt teada, sest numbreid ei soostu kõik neist välja ütlema. Bravocomil on üle 30 000 kliendi. Diili pakettidega on liitunud 65 000 inimest. Mõlema operaatori puhul käib jutt peamiselt kõnekaardiklientidest. TeleYks kõnekaarte ei müü ega ole öelnud ka kliendiarvu.
  Tele2 juhi Toomas Tiiveli kinnitusel ei ole uued tulijad vanade võrguoperaatorite turuosa muutnud ning nende teeneks ei saa pidada ka kõneminuti hinna langust.
  Microsoft täiendas IT-spetsialistidele ja -huvilistele mõeldud Techneti portaali, tõlkides osa portaali sisust ka eesti keelde.
  Samuti parandati navigeerimist, tugiteenuseid ja ligipääsu foorumitele. Portaali täiendamist jätkatakse, suureneb ka eestikeelse info osakaal. Edaspidi on portaalil kavas lisada linke kohalikele professionaalsetele IT-kogukondadele ja blogidele.
  Portaali avalehel leiab vasakult otsinguakna, mis viib otse nn teabebaasi (Knowledge Base). Avalehel asuvad rühmitatuna ka turvabülletäänid, tehnikauudised ja ürituste kalender. Lehe paremast servast leiab populaarseimate allalaaditavate failide lingid. Portaal sisaldab nüüd ka RSS-kanaleid neile, kes soovivad värskendusteatisi saada ­automaatselt. Lisaks allalaaditavatele failidele ja ürituste kalendrile annab portaal ülevaate teabebaasi lisatud artiklitest, uudiserühmade teemadest ja asjakohastest ajaveebidest.
  Portaal asub aadressil www.microsoft.ee/technet
  Intel tõi novembris turule uued protsessorid, mis lisavad esmakordselt maailmas lauaarvutitele riistvara virtualiseerimistoe.
  See võimaldab jooksutada ühel platvormil mitut operatsioonisüsteemi või rakendust. ?Analüütikud usuvad, et virtualiseerimine on üks kümnendi olulisemaid uustehnoloogiaid,? ütles IT-uuringufirma Gartner analüüsile viidates Inteli ärikliendigrupi juht Robert B. Crooke.
  Virtualiseerimistoe abil on ettevõtetel täielik kontroll personaalarvuti ühe sektori üle, et jooksutada turva- või haldusteenuseid ilma lõppkasutajat segamata, lubamata kasutajatel samas häirida kriitilise tähtsusega rakenduste tööd, teatas Intel. Firmade arvutivõrgud on seega paremini kaitstud viiruste eest, kuna võrguliiklus läbib eraldi jaotuse kaudu kontrollsõela juba enne kasutajani jõudmist.
  Virtualiseerimissuutlikkust pakutakse järgmisel aastal ka Intel Centrino mobiiltehnoloogia platvormidel süle­arvutitele. Virtualiseerimise plussid ulatuvad ka kodu­kasutajateni. Tulevikus saavad kodused arvutikasutajad luua virtuaalseid jaotusi, eraldades üksteisest eri keskkonnad ? nt veebikasutusressursid, tootlikkustarkvara ja videotöötlusprogrammid ? ning andes teenusepakkujatele ligipääsu kaugdiagnooside ja -parandustööde tarbeks.
  Inteli virtualiseerimistehnoloogiat kasutavatel Pentium 4 protsessoritel põhinevad lauaarvutid on praegu saadaval näiteks arvutitootjailt Acer ja Lenovo (IBM). Teised suuremad arvutitootjad peaks seda pakkuma hakkama 2006. aasta esimeses kvartalis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
"Tunnen, et on vaja telefon kätte võtta... ja kukun jälle töösse!"
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Ferrari kutsub tagasi 23 000 sõidukit
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Nädala lood: suures skeemis paljastati Eesti firma, elekter kallineb hoogsalt edasi
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Paar miljonit kilo maasikaid mädaneb Soomes põllule
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.