• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Zara moeketi omaniku kvartalikasum kasvas 26%

  Zara ja Bershka moeketi omanik Inditex SA kasum kasvas tänu uute poodide lisandumisele kolmandas kvartalis 26%, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

  Oktoobris lõppenud kvartalil ulatus Inditex kasum 274,3 miljoni euroni, samas kui Bloombergi poolt küsitletud analüütikud ootasid keskmiselt 247 miljoni euro suurust kvartalikasumit.
  Hispaania moeketi käive kasvas 20% ning küündis 1,83 miljardi euroni. Kui ettevõtte konkurent H M süüdistas hiljuti oma nõrgas müügitulemuses ilma, siis Inditexi müük poe kohta kasvab.
  Inditex avab päevas rohkem kui ühe poe, et käia kaasas oma eesmärgiga, milleks on 450 poe avamine käimasoleva fiskaalaasta jooksul. Firma suudab uued tooted poodidesse saata kahe nädala jooksul, mis on suurest osast konkurentidest kiiremini.
  Royal London Asset Management aktsiaturgude juhi Jane Coffey on tegemist ettevõttega, mille varustuse kett töötab suurepäraselt. ?Sa saad alati õige toote õiges kaupluses,? lisas Coffey.
  Käesoleval aastal 20% tõusnud Inditex aktsia on Madridi börsil lisanud täna veel oma kontole 0,7% ja jõudnud tasemeni 25,95 eurot.
  Banesto Bolsa analüütik Javier Mata tõstis aktsia hinnasihti 30 euroni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Ehitusettevõtete TOP: hinnatõusud pole enam järsud, vaid igapäevased
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Eestis kaks elektritootjat rivist väljas, hind kasvab päeval üle 500 euro Elektri import Venemaalt on tugevalt pärsitud
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.