Tallinn hakkab maksma lapsehoiu toetust

28. märts 2006, 11:21

Linnavalitsuse määrusega kehtestatakse lapsehoiu toetuse määraks käesoleval aastal 1795 krooni kuus ühe lapse kohta.

Proportsionaalne jagunemine teenuste vahel lähtub lapse vanusest.

Lastele vanuses 1,4 aastat kuni 4 aastat (kaasa arvatud) hüvitatakse ühes kuus kuni 100% ühe lapsehoiu toetuse määrast, s.o kuni 1795 krooni ulatuses. Lastele vanuses 5 kuni 7 aastat (kaasaarvatud) või kuni kooliminekuni hüvitatakse ühes kuus lapsehoiu teenuse eest tehtud kulutused lapsehoiu toetuse määrast 80% ehk kuni 1436 krooni ja kooliks ettevalmistamise teenuse eest tehtud kulutused hüvitatakse ühes kuus lapsehoiu toetuse määrast 20 % ehk kuni 359 krooni.

Ka samas vanuserühmas hüvitatakse lapsehoiu teenuse eest tehtud kulutused toetuse määrast kuni 100% tingimusel, kui sama perioodi eest ei taotleta toetust kooliks ettevalmistamise teenuse eest tehtud kulutuste eest.

Linn alustab kooliks ettevalmistamise kulutuste hüvitamist, see toimub tagasiulatuvalt käesoleva aasta 1.jaanuarist. Lapsehoiu teenuse eest kulutuste hüvitamine saab toimuda peale Sotsiaalhoolekande seaduse muudatuse jõustumist, mis sätestab lapsehoiu teenuse sotsiaalteenusena.

Sotsiaal- ja tervishoiuameti peaspetsialisti Merle Leopard selgitas, et lapsehoiu toetust makstakse vaid litsentseeritud lapsehoidja teenuse eest tasumiseks.

'Vanem leiab endale registri kaudu sobiva teenuse pakkuja ja kui ta on sealt peale teenuse saamist arve saanud, esitab lapsevanem arve linnale ja linn hüvitab talle lapsehoiuteenuse määratud ulatuses tagasiulatuvalt,' lausus ta.

Toetuse väljamaksmine toimub elukohajärgse hoolekande osakonna kaudu Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti juhataja poolt kinnitatud toetuse taotlemise vormi alusel.

Linna tänavuses eelarves on vastavateks toetusteks ette nähtud 5 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing