Pääsküla jäätmejaam saab gaasikogumissüsteemi

Gert D. Hankewitz 28. juuni 2006, 12:41

Homme avatakse Pääsküla jäätmejaam ja allkirjastatakse gaasikogumisüsteemi rendileping, teatas pressiteenistus.

Rajatud gaasikogumissüsteem koosneb biogaasi kogumistorustikust, ühendustorustikust reguleersõlmedesse ja transporditorustikest reguleersõlmedest kompressorjaama kogupikkusega 6958m ning läks maksma 10 359 848 krooni.

Gaasikogumissüsteemi eesmärgiks on koguda Pääsküla prügila biogaasi, et kasutada seda soojuse ja elektri tootmiseks. Kogutud biogaas, mida ei ole võimalik taaskasutada, põletatakse gaasipõletis. Biogaasi kogumisega vähendatakse oluliselt atmosfääri paisatava metaani kogust ning tagatakse piirkonna keskkonnaseisundi paranemine.

Pääsküla jäätmejaamas võetakse elanikelt tasuta vastu taaskasutatavaid jäätmeid: immutamata puitu, vanametalli, plaste, suuremõõtmelisi ehitusjäätmeid (kivid, betoon jms), paberit ja pappi, kasutuskõlblikku vanamööblit, autorehve (kuni 8 rehvi korraga), elektri- ja elektroonikajäätmeid (sh külmikud ja telerid), pakendeid, lehtklaasi, koduseid ohtlikke jäätmeid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing