Hoiduge salaalkoholist!

Annika Matson 20. oktoober 2006, 14:34

Sotsiaalministeerium hoiatas inimesi, et
ärge tarbige salaalkoholi

Sellel nädalal on Loksal leitud surnuna neli inimest, kes kiirabi esialgse teabe kohaselt võisid surra metanooli mürgistuse tagajärjel. Lisaks on viidud Põhja-Eesti regionaalhaigla siseosakonda üks inimene, kelle seisund ei ole enam eluohtlik.

Sotsiaalministeerium hoiatab ärge tarbige salaalkoholi ega vedelikke, mis pole mõeldud joomiseks.

Loksa piirkonnas on tegemist võimaliku metanooli mürgitustega. Palume inimestel, kes on ostnud või omavad illegaalselt alkoholi oma tervise päästmise nimel seda mitte tarvitada. Kui elanikel on teavet võimalike müügikohtade ja nende inimeste kohta, kes on illegaalset alkoholi ostnud, informeerida kindlasti politseid, et päästa võimalikult palju inimesi.

Metanool on inimorganismile tõsine mürk. Selle joomine võib lõppeda surmaga, lisaks võib see tekitada pöördumatuid kahjustusi kuni täieliku invaliidistumiseni. Samuti võivad tagajärgedeks olla pimedaks jäämine, neerude, maksa ja ajukahjustused.

Metanooli vastumürk on etanool. Metanooli joonud inimene peab sisse võtma kolmekordses koguses etanooli. Kui inimene on joonud ühe pitsi metanooli, siis tuleb vastumürgina juua kolm pitsi etanooli. Etanool vabastab organismist metanooli.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. October 2006, 14:34
Otsi:

Ava täpsem otsing