Saar: ootused rohelistele on väga kõrged

06. november 2006, 08:42

Ligikaudu 80% inimesi leiavad, et Eesti
poliitikas peaks olema roheliste liikumine, mis näitab Andrus Saare sõnul
Rohelisele Erakonnale väga suurt toetust, vahendas etv24.ee.

Inimeste lai arvamus, et rohelised poliitikas peaksid olema, et tähenda aga Saare arvates seda, et nad tingimata Rohelise Erakonna poolt hääletavad. Neid, kes ütlevad, et nad kindlasti hääletaksid Rohelise Erakonna poolt, on umbkaudu 15%, rääkis sotsiaal- ja turu-uuringute firma Saar Poll juhataja Andrus Saar Eesti Televisiooni saates Aeg luubis.

Põhilised toetajad ei tule Saare sõnul Eestis aga noorte seast, nagu Lääne-Euroopa riikides on tavaline, vaid väga heas aktiivses tööeas küpse lähenemisega inimesed, valdavalt 30-59 aasta vanused. Saar lisas veel, et eelkõige toetavad Roheliste Erakonda haritumad inimesed.

Saare sõnul võivad Rohelise Erakonna toetajad tulla ühinenud kaksikerakonna Isamaa ja Res Publica Liidu arvelt. "Isamaaliit on väga habras ja neelab ikkagi Res Publicat võimsalt alla," lausus Andrus Saar. "Arvata võib, et sealt jääb üle päris palju hääli, kes tegelikult otsivad väljundit võib olla ka teatud mõttes nendel põhjustel, miks nad hääletasid Res Publica poolt eelmistel valimistel," lisas ta.

Rahvaliidu toetajate puhul arvab Saar, et kuna probleemid, mis Rahvaliidu mainet alla on tõmmanud (suutmatus õlireostusega toime tulla, probleemid mürgitankeriga Eestis, maadevahetus skandaal), puudutavad siiski rohkem linnainimesi, siis maainimestelt tuleb Rahvaliidule tugev toetus ning lisas, et Roheliste Erakonda toetavad maainimesed vähem.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. November 2006, 08:41
Otsi:

Ava täpsem otsing