6. november 2006 kell 7:21

Lääne politsei paljastas narkoketi

Lähiajal saadab Lääne ringkonnaprokuratuur kohtusse mahuka kriminaalasja, kus narkosüüdistusega astuvad kohtu ette 15 eri vanuses meest ja üks neiu, kõik nad on kohtueelsel menetlusel süü omaks võtnud.

Kaheksa narkootikumide, peamiselt amfetamiiniga äri teinud seltskonnast on pärnakad või Pärnu lähedalt pärit inimesed, neli neist varustas meelemürgiga Haapsalut ja neli tegutses Tallinnas, kirjutas Pärnu Postimees.

Septembri lõpus pidasid Lääne politseiprefektuuri kriminaalosakonna narkotalituse töötajad koos Pärnu politseiosakonna patrulliga Pärnu lähedal kinni tallinlase Valeri, kes oli tagaotsitav, samuti pealinnas elava Eduardi, kellelt leiti 90 grammi amfetamiini.

Keti viimase lüli ehk peavarustaja, Tallinnas elava Aleksandrini jõudsid politseinikud oktoobri alguses, mehe kodust leiti 100 grammi amfetamiini, 19 ecstasy-tabletti ja väheses koguses marihuaanat, tema kasutuses olevast garaažist tuli aga päevavalgele 1,4 kilo amfetamiini, 350 grammi marihuaanat, samuti kokaiini.

Nii suurt kogust amfetamiini pole Pärnu politseinikel varem avastada õnnestunud.

Ringkonnaprokurör Sirje Hunt ütles, et peagi kohtu ette astuvas grupis on nii eesti kui vene rahvusest inimesi, kes valdavalt on ise narkomaanid. Grupi ainus naine oli meestele vajadusel autojuhiks, kuid amfetamiini leiti temaltki. Meelemürki müüdi vaid tuttavatele.

Hetkel kuum