15. november 2006 kell 7:16

Putini kuberneri poeg sai Eesti elamisloa

Vene presidendi lemmikkuberneri Valentina Matvienko poeg sai Eesti elamisloa.

Sergei Matvienkol on Eestis kehtiv elamisluba, teatas kodakondsus- ja migratsiooniamet. Amet keeldus täpsustamast, millal ja milline elamisluba Matvienkole välja anti, sest tegemist on isikuandmetega. Tõenäoliselt väljastati ajutine elamisluba Matvienkole kui Eestis registreeritud ettevõtte nõukogu liikmele, kirjutas Ärileht.

Matvienko asutas aasta tagasi Peterburi võimuringkondadega tihedalt seotud panga Sankt Peterburg juhi Aleksander Saveljeviga koos aktsiaseltsi SMB Invest.

SMB Invest esitas suvel Jõelähtme vallavalitsusele eskiisi, et ehitada Pirita jões asuvale maalilisele Lagedi saarele kuni kahekorruselised eramud. Saare ostnud vene ärimehed tahavad selle jagada üheks sotsiaalmaa ja kaheksaks elamumaa krundiks.

Hetkel kuum