• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Prestiižse tööga kaasnevad stress ja ületunnid

  Hiljuti väideti uudistes, et ettevõtlus pole noorte seas populaarne. Hoolimata reklaamist, majandusõpetusest ja lugematutest konverentsidest eelistatakse ikka keskpärast palgatööd oma firma rajamisele.
  Kas eestlased on tõesti nii töökas rahvas, et kui neile hõbekandikul easy living ja kõrge palganumber kätte ulatataks, läheks keskmine inimene kõigest hoolimata riigiametnikuks või personalijuhiks?
  Uurisin oma sõpradelt, mis oleks ideaalne töökoht ja prestiižikas amet. Kõik mainisid ühe näitajana head töötasu. Endiselt on moes jurist ja nõustaja-ekspert - ametid, millega seostuvad stress, pingeline mõttetöö ja ületunnid. Kus tuleb tööd teha ja on tõsine oht ka läbi kukkuda. Kui kõik õnnestub, ootab juristi ilus viiekohaline number pangaarvel, triibuline ülikond ja sugulaste imetlus.
  Meile pole antud kuigi palju võimalusi eneseteostuseks. On loomulik, et noor tahab end tavapärase palgatööga eelkõige tõestada. "Kaheksast viieni" karjäär hõlmab piisavalt enesepiitsutamist, eneseteostust ja tuttavat rutiini. Ettevõtlus on paljudele tundmatu ala, mille külge mõned ärimehed on jätnud ka halva maigu - korruptsiooniskandaalidest ja kirevast eraelust õnnetute pankrotistumisteni.
  Tööturg on muutumas. Aina rohkem hinnatakse paindlikkust ja leidlikkust, mida jurist või raamatupidaja liiga palju praktiseerida ei saa. Palju parem on ettevõtlus. Seda enam, kui praegu on turg veel pooltühi. Ma ei mõista kedagi ärilise apaatsuse pärast hukka.
  Mõtlen isegi kooli lõpetamisele, tulevikule ja tööleidmisele hirmuga ning aina rohkem kisub mind lihtsa ametniku kohale, riskidest ja avalikkuse huviorbiidist kaugemale.
  Neile vähestele, kel on julgust rajada firma või börsil aktsiatega mängida, soovin palju edu. Neile, kel seda julgust veel ei ole, soovitan siiski proovida. Võita on ju rohkem kui kaotada.
  Neelatan nüüd paar korda ja uurin börsigraafikuid edasi, sest kui piisav hulk toredaid noori ettevõtlusega tegeleb, peab see amet varem või hiljem ka oma halva maine kaotama.
  Autor: Ellen Murula
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.