• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansa Pensionifondi V3 osaku hind on kahekordistunud

  Eesti suurima vabatahtliku pensionifondi Hansa Pensionifondi V3 osaku hind on fondi kolme tegevusaastaga rohkem kui kahekordistunud - 2003. aastal oli see 10 krooni, praegu on osaku puhasväärtus 20.20 krooni.

  V3 on esimene Eesti pensionifond, mis investeerib kogu vara aktsiatesse.
  Fondijuht Alvar Roosimaa sõnul on fondi aktsiaportfell senise strateegia kohaselt jagatud laias laastus pooleks Ida-Euroopa aktsiaturgude ja globaalsete turgude vahel. "Fondi edu taga on olnud nii hea regionaalne varade jaotus kui ka Ida-Euroopa portfelli aktiivne haldamine. Kõrgele tootlusele on kaasa aidanud Bulgaaria erastamisväärtpaberite võimaluste kasutamine, Rumeenia erastamisfondidesse investeerimine ja aktiivne osavõtt uusemissioonidest," rääkis Roosimaa.
  Fondijuht märkis, et Eestis on pensioni teemasid kajastades liialt palju tähelepanu pööratud aktsiainvesteeringute lühiajalistele kõikumistele. "Pensionifondi investeerimisperioodi pikkust arvestades ei ole aktsiate pikaajalise tootluse potentsiaali kõrval lühiajaline hinnakõikumine märkimisväärne faktor. Pikaajalise investeeringu suurim risk peitub hoopis inflatsioonis, mida võlakirjainvesteeringud tänase Eesti majanduse eripärade tõttu tihti ületada ei suuda."
  Hansapank on kõige laiema valikuga III samba pensionifondide pakkuja turul, kelle pensionifondidesse V1, V2 ja V3 on oktoobri lõpu seisuga raha paigutanud kokku 15 300 investorit.
  15. novembril täitus Hansa Pensionifondil V3 kolm tegevusaastat. Fondist saadav tulu on pensionieani hoides maksuvaba ja fondi paigutatud investeeringutele kehtivad tulumaksusoodustused.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Selgusid aasta investor ja aasta investeerimistegu Välja anti mitu eripreemiat
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.