22. november 2006 kell 5:48

Näitleja Rednar Annus toibub raskest õnnetusest

Pärast ränka liiklusõnnetust kaks rasket operatsiooni üle elanud näitleja Rednar Annus tunnistab, et lõpliku paranemiseni kulub tal palju aega. Selgroovigastus ei lase siiani istuda, seetõttu saab ta olla vaid püsti või pikali.

«Vigastusi on terve hulk ja eks neid selgub veel. Kõige hullem on selgroomurd. Nüüd on mul vaid kaks režiimi – kas olen pikali või püsti,» ütleb näitleja Rednar Annus, kes pääses koos kolleeg Marika Koroleviga esmaspäeval Tartu ülikooli kliinikumist koju, kirjutas SL Õhtuleht.

Ühe kiirabiautoga Tallinna sõidutatud näitlejatel on Annuse sõnul sarnased vigastused. «Tervenemisele on sellest abi. Kõik protsessid käivad kiiremini,» usub Annus, et kodus on parem kui haiglas. Eile puhkas ta vanematekodus, sest üksi oleks tal oma korteris raske hakkama saada.

«Meeleolul pole viga. Kõik läheb paranemise poole,» ütleb Annus optimistlikult. Arstid ennustasid, et ta ei jää selgroovigastuse kiuste voodihaigeks, vaid hakkab tulevikus kindlasti omal jalal kõndima.

«Saan (praegugi) käia, kuid väsin väga ruttu,» ütleb Annus. Enamik aega kulub tal praegu pikali lugedes ja märkmeid tehes.

Sestap ei oska näitleja veel öelda, millal võtab ette pikema teekonna samas avariis hukkunud kolleegi Dajan Ahmeti hauale. Sinna, annab Annus mõista, kulub veel üksjagu aega. Sest ränga õnnetuse kõik tagajärjed ei pruugi veel olla avaldunud.

«Tüsistusi võib ikka tekkida, sest mul oli kaks suhteliselt rasket operatsiooni. Mul oli nii-öelda turvavöötrauma – rindkere, ribid ja rangluud katki. Selgroog ei vajanud õnneks lõikust, sest kahjustus polnud suur, kuid traumana on just see kõige raskem,» räägib Annus.

Kaks viimast nädalat on tal vigastuste pärast ka suured valud. «Kui on valus, ei jää magama. Aga selleks on rohud, mis valu ära võtavad. Kuid paranemine on pikk.»

Hetkel kuum