27. november 2006 kell 14:33

Sakala lammutamine peatati jõulurahuks

Kultuuriminister Raivo Palmaru kohtus täna AS Uus Sakala nõukogu liikme Tõnis Haaveliga. Kohtumisel lepiti kokku, et lammutustöödega ei alustata veel vähemalt kuu aja jooksul.

“Suuremate tööde peatamisega kuuks ajaks leppisime kokku jõulurahus, mille jooksul tahame saada selgeks, kuidas on võimalik Sakala keskuse arendamisega edasi minna,” kommenteeris kohtumise tulemusi kultuuriminister Raivo Palmaru.

“Põhiküsimus on, kas uut keskust on võimalik ehitada sellisel moel, et olemasolev hoone säiliks.”

Ministri ettepanekul lepiti kokku, et AS Uus Sakala kooskõlastab muinsuskaitseametiga kõik säilitamist vajavad Sakala keskuse interjööridetailid. Minister nõustus Uus Sakala esindaja poolse ettepanekuga, et hoones võib vahepealsel perioodil teostada selliseid sisetöid, mis ei kahjusta kandekonstruktsioone ja mis oleks tingimata vajalikud ka juhul, kui hoone väliskuju säilitatakse. Sisetööde jätkamise võimaldamine oli AS Uus Sakala eeltingimuseks, et lähema kuu jooksul toimuvate läbirääkimiste perioodil nn jõulurahu sõlmida.

Hetkel kuum