22. jaanuar 2007 kell 14:56

Uus Sakala soovib kohtuda Riigikogu kultuurikomisjoniga

AS Uus Sakala juhataja Ilmar Kompus tegi täna Riigikogu kultuurikomisjoni esimehele Olav Aarnale ametliku ettepaneku kohtumiseks, kuna kultuurikomisjon on arendaja teada uue kultuurikeskuse teemat korduvalt käsitlenud puudulikule ning osalt ka väärinfole tuginedes.

Kirjas avaldas Kompus lootust, et Uus Sakala esindajatel õnnestub kultuurikomisjoni liikmetegea lähiajal kohtuda, kuna mistahes otsuste tegemine Riigikogus peaks põhinema objektiivsel informatsioonil ning analüüsil, mitte üksikute poliitikute isiklikest või erakondlikest ambitsioonidest lähtudes. “Olin veendunud, et kui komisjon Sakala teemat käsitleb, siis on neil huvi ka arendaja seisukohtade vastu, kuid siiani ei ole keegi meie poole ses osas pöördunud,” kommenteeris Kompus pressiteates.

Senise kava kohaselt on uude Sakala keskusesse plaanis ehitada ligikaudu 17 000 ruutmeetrit kultuurifunktsioonidega pindasid. Kavas on rajada kultuuri-, konverentsi- ja vaba aja keskus koos 1800-kohalise multifunktsionaalse saali, kobarkino, väärtfilmikeskuse, kunstigalerii, džässiklubi, tantsustuudio, kohvikute ja palju muuga.

Algselt kompartei kongresside toimumispaigaks mõeldud nn Karla katedraal on viimastel aastatel seisnud praktiliselt kasutult, kuna näiliselt korras pealispinna all on tegelikult peidus amortiseerunud ning ebafunktsionaalne hoone. 2005. aasta jooksul toimus Sakala keskuses vaid 12 üritust, neist üksnes kuuel korral kasutati ka suurt saali. Alates 2006. aasta algusest on

keskus halva tehnilise seisukorra tõttu suletud.

Hetkel kuum