Agnes Ojala • 5. märts 2007 kell 9:56

Helenius: Keskerakond on valitsuse tööd pidurdanud

Suurinvestor Joakim Helenius peab valimistulemusi väga heaks ja loodab, et Isamaa ja Res Publica Liit ning Reformierakond saavad edaspidi julgelt, Keskerakonna takistusteta, läbi viia radikaalseid reforme.

"Valitsus peab kiiresti läbi viima radikaalsed reformid haridusküsimustes, tervishoius, pensionisüsteemis jne. Nende radikaalsete reformide kandvaks jõuks peavad saama turul toimivad jõud," ütles Helenius, lootes, et märkimisväärne osa avaliku sektori teenustest jõuab erasektorisse.

Ise Helenius reformidest otsest majandusliku kasu lõikamist ei oota, kuna tema tegevusvaldkonnad nende sektoritega ei kattu.

Hinnates Reformierakonna senist tööd valitsuses, ütles Helenius, et oravapartei on olnud jõuetu midagi tegema, sest Keskerakond on reformide läbiviimist pidurdanud. "Isamaa ja Res Publica Liit ning Reformierakond aga on ideoloogiliselt üksteisele väga lähedal ja seetõttu võiksid need kaks erakonda edukalt koos tegutseda," selgitas ta.

Joakim Helenius on üks suuremaid Isamaa ja Res Publica Liidu eratoetajaid, andes aasta alguses erakonnale, ennekõike aga Mart Laari toetuseks, miljon krooni.

Hetkel kuum