Viimsi opositsioon ei nõustu kooli ehitust Merkole andma

Koit Brinkmann 09. jaanuar 2008, 00:00

Lindemann ja Kaido Metsma esitasid Harju maavanemale ning Viimsi volikogule vaide, milles taotlevad volikogu 11. detsembri volikogu otsuse kehtetuks tunnistamist tagasiulatuvalt. Otsuse järgi ehitaks Merko Ehituse tütarfirma talle endale kuuluvale kinnistule Haabneeme alevikus Karulaugu tee 5 lasteaed-algkooli ning üüriks selle vallale 30 aastaks kokku ligi 750 miljoni krooni eest.

Samuti kiideti otsusega heaks üürilepingu põhitingimused ning volitati vallavanemat lepingule ka alla kirjutama. Hääled jagunesid 10 : 9 koalitsiooni kasuks.

Lindemanni sõnul eeldab otsuse vastuvõtmine vastavalt kohaliku omavalitsuse korralduse seadusele 21-liikmelise volikogu kogu koosseisu häälte enamust.

Kolmas opositsiooni liige Madis Saretok võrdles tehingut Tallinnas politseimaja rendiga. "See võib olla mõne mehe pensionisammas."

Lepingutingimuste järgi oleks aastane üürisumma fikseeritud osa koos käibemaksuga esimesel üürilepingu aastal maksimaalselt 17 miljonit krooni. Alates teisest aastast tõuseb üürisumma 2,5 protsenti aastas.

Lindemanni arvutuste järgi läheb 30aastane lasteaed-algkooli üürileping Merko Ehitusega vallale maksma üle 743 miljoni krooni, samas jääb koolihoone Merkole.

Viimsi vallavanem Haldo Oravas rääkis enne jõule, et kinnistu omanik rajab valla esitatud projekti järgi algkooli õppehoone 350 lapsele ja lasteaia 120 lapsele ning vald hakkaks ruume pikaajaliselt rentima. Alternatiivina peetakse läbirääkimisi Viimsi vana kooli omanikega.

Üleeile vallamajas toimunud lasteaed-algkooli kinnistu detailplaneeringu avalikul arutelul ütles valla elanik, akadeemik Jüri Martin, et sinna ei tohiks midagi ehitada. "Tegemist on klindi kaitsealaga ning ehitamine lõhub seal looduse. Sealne looduslik kooslus on sümboli väärtusega," lisas bioloogi haridusega akadeemik.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:16
    Otsi:

    Ava täpsem otsing