Euroopa Komisjon loobub siinsest täiendavast audiitorite kontrollist

12. veebruar 2008, 19:03

Rahandusminister Ivari Padar ja Euroopa
Komisjoni regionaalpoliitika volinik Danuta Hübner allkirjastasid täna
usalduslepingu, millega Euroopa Komisjon avaldab tunnustust Eesti audiitorite
tööle ning loobub siinsest täiendavast kontrollist.

Kokkuleppega usaldab Euroopa Komisjon Euroopa regionaalarengu fondi ja ühtekuuluvusfondi 2004-2006 rahastamisperioodi vahendite kasutamise auditeerimise täielikult rahandusministeeriumile (siseriiklikule auditeerivale asutusele), teatas rahandusministeerium.

Lepingu sõlmimisega antakse Eestile hinnang, et struktuurifondide rahasid on kasutatud korrektselt ning edaspidi komisjon enam täiendavalt Eestis auditeid ei teosta. „Usalduslepe on eelkõige Euroopa Komisjoni suur tunnustus Eesti audiitorite tööle. Komisjon hindab meie töö kvaliteeti kõrgeks, mistõttu saame bürokraatiat vähendada ja teha toetuse saaja elu lihtsamaks,” ütles rahandusminister Ivari Padar.

Sarnane leping on varasemalt sõlmitud vaid Austria, Walesi ning Portugaliga, täna allkirjastati leping lisaks Eestile ka Sloveeniaga.

Euroopa Komisjoni poolt lepingu allkirjastanud regionaalpoliitika volinik Danuta Hübner kiitis Eesti võimekust struktuuritoetusi eesmärgipäraselt ellu viia. „Eesti on olnud struktuurivahendite kasutamisel Euroopa Liidu liikmesriikide seas esirinnas,” lisas Hübner.

Euroopa Kontrollikoda hindas oma audititöö tulemusel kogu Euroopa Liidu lõikes 2006. aastal tehtud struktuurifondide väljamaksetest 12% reeglitele mittevastavaks ehk mitteabikõlblikuks. Eestis on audiitorid 2006. aastal tuvastanud mitteabikõlblike kulutusi regionaalarengu fondis 0,1% ja ühtekuuluvusfondis 0,9%.

Aastatel 2004-2006 sai Eesti Euroopa regionaalarengu fondi toetust 3,5 miljardit krooni ning ühtekuuluvusfondist 4,8 miljardit. Ühtekuuluvusfond toetab suuri transpordi- ja keskkonnaprojekte, Euroopa regionaalarengu fond toetab teaduse ja ettevõtluse arengut, kohaliku tähtsusega infrastruktuuri parendamist ning e-lahenduste kasutuselevõtmist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. February 2008, 19:03
Otsi:

Ava täpsem otsing