Vitsut soovitab „olla kohal” ka Istanbulis

28. märts 2008, 11:51

Tallinna volikogu esimees Toomas Vitsut
soovitab „olla kohal” ka Istanbulis, mis on aastal 2010 Euroopa kultuuripealinn
– vaid aasta enne Tallinna.

Balti pealinnade foorumil kõnelenud Vitsut vaagis Tallinna, aga samuti Vilniuse ja Riia võimalusi Euroopa tulevaste kultuuripealinnadena.

„Baltimaad lahendavad praegu ühist geopoliitilist ülesannet: kuidas end suuremate selja taga nähtavaks ja kuuldavaks muuta,” ütles Vitsut. „Euroopa loodenurgas paiknev Iirimaa on muutnud oma saarelise majanduse ja kultuuri Euroopa Liidu majanduse ja kultuuri kiirendatud arengu etaloniks. Siin võiks olla midagi õppida Iirimaalt!”

Samas pidas Vitsut vajalikuks „olla kohal” ka Istanbulis, mis on aastal 2010 Euroopa kultuuripealinn – vaid aasta enne Tallinna. „Istanbul moodustab Euroopa ning Aasia vahelise värava ja Tallinn on vägagi huvitatud nendest turismiturgudest, mis avanevad selle värava kaudu,” tõdes Vitsut.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. March 2008, 11:51
Otsi:

Ava täpsem otsing