Ministrid: olge valmis eelarvemiinuseks!

15. mai 2008, 16:27

Ministrid ütlesid tänasel
pressikonverentsil, et tuleb valmis olla selleks, et eelarve võib
aasta sees minna defitsiiti.

Rahandusminister Ivari Padar ütles tänasel pressikonverentsil mitmel korral, et liiga palju pühendutakse sellel aastal lisakärbetele.

„See on tänasel päeval teisejärguline küsimus, inimesed,“ rõhutas ta, vastates küsimusele, kas tänavu tuleb lisaks olemasolevale kärpeprogrammile teinegi. Padari hinnangul on esmajärguline küsimus tänase kärpe kõrval see, mis toimub 2009. ja 2010. aastal, kus me peame olema valmis leidma poliitilise üksmeele. „Siis peame tegema kärpeid ja muudatusi rohkem kui 9 mld krooni,“ märkis Padar.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas asus pressikonverentsil koalitsioonipartnerit toetama, öeldes, et toetab rahandusministri lähenemist. „Meil ei ole mõtet iga nädal hiromantiaga tegeleda,“ oli Lukas ilmselt küsimuse esitaja suhtes irooniline. Ta põhjendas, et kui on uut informatsiooni näiteks teise kvartali kohta, siis tuleb vastavalt reageerida.

Lukas ütles, et kui iga kuu hakata võidu jooksma nii prognoosidega kui ka laekumistega, siis aasta teisel poolel tema hinnangul seda enam nii väga teha pole vaja. „Tõepoolest, kui viimastel kuudel näiteks ongi laekumisi vähem ja eelarve läheb defitsiiti, siis mingis osas me peame selleks valmis olema,“ hoiatas minister. „Me ei saa täpselt punkti pealt detsembrikuuni järge ajada.“

Lukas uskus, et kui eelarve läheb mingis normaalses ulatuses aasta sees defitsiiti, siis läheb, ja partnerid saavad ka sellest aru.Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. July 2008, 16:01
Otsi:

Ava täpsem otsing