Veskimägi: Peterburis on 60 000 hotellikohta puudu

20. mai 2008, 18:55

Standardi juhatuse esimehe Enn Veskimäe
sõnul on Peterburis 60 000 hotellikohta puudu ning üldiselt on sealsel
hotellimaastikul praegu sama seis, mis meil kümme aastat tagasi.

Eesti ja Vene hotellide sisustamise hinnad on Veskimäe sõnul erinevad. "Kindlasti mängivad Vene puhul rolli tollikulud. Mingi hinnavahe kindlasti tekib, kui teha hotell Peterburis või Tallinnas. Peterburis on täna kuskil 60 000 hotellikohta puudu. Väga raske on seal näiteks ööbima jäädes kohta saada. Seal on alati probleem hotelli leidmisega. Venemaal on üldse suur hotellide puudus. Meil oli ka 10 aastat tagasi sama seis, kuid küll nad seal täis ehitavad," iseloomustas Veskimägi Eesti ja Vene hotellituru hetkeseisu.

Kui palju võiks maksma minna ühe hotelli sisustus ja sisekujundus? “Võin öelda, mis maksab sisustus. Sisekujundaja ja sisustuse hind oleneb keerukuse astmest ja ilmselt ka hotelli tärnide arvust, mida rohkem tärne, seda kallim on ka sisekujundus,” vastas Veskimägi küsimusele.

“Sisustuse puhul oleneb samuti tärnide ja keerukuse astmest. Oleme ise ka projekte teinud, Swissoteli ja Forumi sisustused jäävad kuskil 15-20 miljoni krooni kanti,” märkis Veskimägi. "Kõik sõltub ka mahust. Kui kallis on mööbel, kui kallis on viimistlus ja millised on vannitoad - need on kallid kohad ja nii ennustada on raske," märkis Veskimägi.

Kas hotelli sisustus ja disain võib maksma minna näiteks miljard krooni? "Miljard kindlasti ei maksa, see oleks kümme korda ülepaisutatud," vastas Veskimägi küsimusele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. May 2008, 19:07
Otsi:

Ava täpsem otsing