Vabaduse väljaku alused müürid säilitatakse

27. juuni 2008, 19:15

Vabaduse väljaku rekonstrueerimiseks
moodustatud linnavalitsuse komisjon otsustas, et väljaku alt välja kaevatud
vallikraavi tugimüürid on võimalik peaaegu täies mahus säilitada.

"Müüride saatust arutas nii Tallinna arheoloogianõukogu kui ka riigi muinsuskaitseameti arhitektuuri ekspertnõukogu," ütles Tallinna kultuuriväärtuste ameti muinsuskaitseosakonna juhataja Boris Dubovik.

Duboviku sõnul müüride säilitamine parkimiskohtade arvu ei vähenda, sest juba väljaku alla parkla kavandamist alustades oli müüride olemasolu teada ning parkimiskohtade arvu planeerimisel arvestati nende säilitamise vajadusega, teatas linnavalitsus. Väljakaevamiste tulemusel täpsustus vaid müüride asukoht. "Äärmisel juhul väheneb parkimiskohtade arv vaid kahe-kolme võrra," lisas Dubovik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. August 2008, 17:35
Otsi:

Ava täpsem otsing