BP olulised töötajad peavad ilmselt Venemaalt lahkuma

01. juuli 2008, 19:00

Briti kütusehiidu BP, ähvardab
kontrolli kaotus oma ühisettevõttes Venemaal, sest Venemaa jättis andmata
tööload sealsetele tähtsamatele välismaalastest töötajatele.

BP ei saanud varem lubatud tööluba 71 ühisettevõtte TNK-BP töötajale, ütles täna Londonis BP esindaja Toby Odone New York Times`i teatel.

Loata jäid ka ettevõtte juht Robert Dudley ja finantsjuht James Owen. BP omab TNK-BP-st 50%, ülejäänu kuulub neljale rikkale venelasele. Ettevõtte 2007.a. käive oli 24,9 mld dollarit ja puhaskasum 5,7 mld dollarit. Oma avalduses Reutersile märkis Robert Dudley eile, et kahjuks paistab välismaalastest töötajate ja nende pereliikmete sunnitud lahkumine nüüd väga tõenäoline. BP on pikalt olnud Vene kaasosanike ja riigi kasvava surve all sundimaks teda praeguselt positsioonilt vähemusosanikuks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. September 2008, 18:29
Otsi:

Ava täpsem otsing