General Motorsi müüginumbrid aitasid USA börsid tõusule

02. juuli 2008, 00:15

Autogigandi General Motorsi prognoose
ületav, ent eelmisest juunist väiksem müük pööras USA börsid päeva lõpuks
tõusuteele. Samas tõotab jätkuvalt kõrge naftahind haarata suure tüki ettevõtete
kasumeist.

Kuigi Bloombergi küsitletud analüütikud ennustasid General Motorsi müügi vähenemist juunis keskmiselt 21 protsendi võrra eelmise aastaga võrreldes, oli tegelik langus 8 protsenti. USA suurima autotootja General Motorsi aktsia hind tegi heade uudiste peale viimase kahe nädala suurima hüppe ning aitas Dow Jonesi välja 167-punktilisest langusest. Aktsia hind kerkis 25 sendi võrra, 11,75 dollarini. Autotootja Ford Motori aktsia hind langes 2,1 protsenti sõidukimüügi languse tulemusena.

Krediitkaardifirma American Expressi aktsiat kergitas 6,2 protsendi võrra UBSlt saadud neutraalne soovitus. Investeerimispanga Lehman Brothersi aktsia kerkis 5,8 protsendi võrra. Võrdlusindeksite tõusu takistas aga rekordiline naftahind, mis kukutas transpordiettevõtte FedExi aktsiahinna nelja aasta madalseisu.

“Aktsiaturg on üsna ülemüüdud (oversold),” sõnas Security Global Investorsi fondijuht Mark Bronzo. “Finantsaktsiate kerge tõus oli julgustav. Börsil on kõik väga lühiajalisele kauplemisele keskendunud, kuna keegi ei oma pikaajalisi veendumusi,” lisas Bronzo.

Dow Jonesi tööstuskeskmine lisas väärtusele 0,3 protsenti, lõpetades 11 382,26 punktil. Turgu laiapõhjaliselt jälgiv S P 500 indeks lisas väärtusele 0,4 protsenti, lõpetades 1 284,91 punkti juures. Peamiselt tehnoloogiaaktsiatele keskenduv Nasdaqi koondindeks kerkis 0,5 protsendi võrra, tasemeni 2 304,97 punkti, vahendab Bloomberg.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. October 2008, 18:49
Otsi:

Ava täpsem otsing