Kultuurkapitalil kuratlik arv aruandlevõlglasi

01. august 2008, 07:45

Lisaks sellele, et Eesti Kultuurkapital on
kultuuritegelastele stipendiume andnud küsitavatel eesmärkidel, on paljud
rahasaajad rikkunud ka reegleid ja jätnud selle sihipärase kasutamise kohta
aruande esitamata.

2005. aastast kuni tänavu juuni lõpuni on kulkalt raha saanud, aga pärast aruande esitamata jätnud 666 rahasaajat. Kokku võlgnevad näitlejad-kunstnikud-sportlased ja teised pea 8 miljoni krooni jagu aruandeid.

Kulka juhi Raul Altmäe sõnul tuleb aruandeta toetuste summad tagasi maksta. Ta märkis, et suuremale jaole võlglaste nimekirjas olijatele on saadetud kirjad või esitatud nõuded kasutamata või ebasihipäraselt kasutatud stipendiumi osa tagasimakseks.

"Kultuurkapital ootab korrektse ja kõikide asjakohaste kuludokumentidega aruande esitamist stipendiumi saajalt, millest on teda ka teavitatud," ütles Altmäe.

NO99 teatri juht Tiit Ojasoo pole esitanud 2005. aastal kahe reisi kuludokumente kokku ligi 19 000 krooni eest. 8400 krooni eraldati talle New Yorgi lennupiletitele teatrireisiks, 10 310 krooni Temps d'Image'i festivali külastamiseks.

NO99 teatri tegevjuht Kaarel Oja, kes 2008. aastast jagab ise näitekunsti sihtkapitali nõukogu liikmena raha, on võlglaste nimekirjas 2005. aastast. Ojale maksti 10 000 krooni Edinburghi teatrifestivali külastamiseks, samasugune seisab võlgnevus üleval ka Toomas Lungel.

Näitleja Epp Eespäev on võlgnikuna kirjas, kuna pole esitanud Los Angelese kultuurireisi lennupiletite jaoks saadud 16 500 krooni kasutamise aruannet ega dokumente.

Võlgnike nimekirjas on ka näiteks lavastaja Andres Lepik, kes 2005. aastast pole esitanud 15 000 krooni kasutamise kohta selgitusi. Raha eraldati Armeenia ja Gruusia teatrieluga tutvumiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. September 2008, 07:40
Otsi:

Ava täpsem otsing