NO99 tegevjuht Kaarel Oja: aruanne läks kaduma

Annika Matson 01. august 2008, 09:14

NO99 tegevjuht ja kultuurkapitali
näitekunsti sihtkapitali nõukogu liige Kaarel Oja ütles Äripäevale, et tema
aruanne kultuurkapitalile läks kaduma.

"Mul on tõesti aruandevõlg kultuurkapitali ees. See pärineb ajast, kui töötasin Sihtasutuses Eesti Teatri Festival. Külastasin koos kolleegidega kulka toetuse abil Edinburgh’i festivali, et saada aimu sellest, kuidas toimib üks maailma suurimatest teatrifestivalidest," selgitab teatri tegevjuht ja kultuurkapitali näitekunsti sihtkapitali nõukogu liige Kaarel Oja.

"Pärast reisi täitsin ka aruande (koos kuludokumentidega) ning saatsin postiga kulka poole teele. Sellest, et aruanne kohale polnud jõudnud, sain teada palju hiljem. Lisasin tookord aruandele kõik reisiga seotud kuludokumentide originaalid (lennukipiletid, teatripiletid jne.), millest koopiaid mulle endale ei jäänud. Seetõttu ei ole olnud lihtsalt võimalik aruannet uuesti esitada. Asi jäi venima, lootuses, et aruanne välja ilmub. Kahjuks pole tänaseni ilmunud," põhjendab ta.

Kuidas valiti ta vaatamata võlale näitekunsti sihtkapitali nõukogusse rahaotsuseid tegema ja kas ta ise ei tunne selles eetilist vastuolu, vastas Oja:
"Sellest, et mul kui sihtkapitali liikmel on möödunud ajast aruandevõlg, on teadlikud kõik asjasse puutuvad inimesed ja keegi pole näinud selles kuni tänaseni probleemi. Minu jaoks on need kaks täiesti iseseisvat asja. Loomulikult loodan, et see olukord saab õiglase lahenduse, sest kasutasin raha sihtotstarbeliselt ning pole kunagi kellegi ees oma aruandevõlgniku staatust ja ülalkirjeldatud lugu varjanud."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. August 2008, 09:14
Otsi:

Ava täpsem otsing