Ansip: ehituselt tuleb orienteeruda ekspordile

14. august 2008, 13:27

Andrus Ansip ütles majanduslangust
kommenteerides, et ehituselt ja sisetarbimiselt tuleb orienteeruda ekspordile.
30 000 buumi aegu tekkinud ehitajal tuleb hakata eksportima, ütles
ta.

"Valitsuse kavad – need on kõigile ka varasemast teada. Meil on vaja majanduses struktuurseid muutusi ja see tähendab, et ehituselt ning sisetarbimiselt tuleb ümber orienteeruda ekspordile. Ehitusbuumi ajal saime juurde 30 000 ehitajat see on liig mis liig. Ehitajatel tuleb hakata eksportima.
Ma pole nõus nendega, kes ütlevad, et odavale tööjõule orienteeritud ekspordi aeg on saanud läbi. Teatud sektorites on ta läbi saanud juba 10 aastat tagasi, tõsi, nüüd sai läbi ka tekstiilitööstuses," rääkis Ansip.

Peaminister lisas, et ekspordi kasv pole suutnud kompenseerida sisetarbimise vähenemist ja see on toonud ka kaasa majanduse languse.

"Ma ei oska õnnelik olla väga madala töötuse üle. Hõivatuse arv ehituses on kasvanud. Mõned ettevõtted elavad minevikus, nad mäletavad, kui raske oli saada plaatijat ja võtavad inimesi igaks juhuks tööle. See aga tähendab, et tööviljakus on vähenenud," rääkis Ansip. Ta lisas, et kaubanduses ja avalikus halduses on hõivatute arv vähenenud ning see on poliitikutele soovitud tulemus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. August 2008, 16:43
Otsi:

Ava täpsem otsing