Horm: ehitussektoris tulevad muutused alles sellel talvel

14. august 2008, 16:43

Skanska EMV juhatuse esimees Olle Horm
ütles, et ehitussektoris hõivatute arv veel oluliselt vähenenud ei ole, kuid see
talv toob muutusi.

“Kaldun arvama, et ehitussektoris hõivatute arv veel oluliselt vähenenud ei ole. Arvan aga, et see vähenemine algab talve jooksul, kuna eelmisest aastast üleminevad projektid kipuvad enamuses ära lõppema,” rääkis Horm.

“Tööde maht muutub ikkagi, turuseis kaotab ehituses tugeva ajalise nihkega. See muutus pole veel kätte jõudnud,” lisas ta.

Tööde vähenemist ehituses ja tööhõive langust sektoris kommenteeris Horm, et mingit märkimisväärset muutust sektoris pole veel siiski olnud. “Jutud koondamistest puudutavad väiksemaid ettevõtteid ja on olnud küllaltki emotsionaalsed. Suuremaid, märkimisväärseid koondamisi meil toimunud pole, arvan selle talve jooksul siiski mingi muutus tuleb.”

Riigihangete suhtes näeb Horm pigem kerget languse trendi, kus riigil on plaanis vähendada oma investeeringuid. “Minu kui eraisiku ja maksumaksja arvates on see väga rumal samm, kuna kriisist toovad välja ikkagi täiendavad investeeringud ja maksulaekumised,” märkis esimees.

Samuti arvas Horm, et reservfondid tuleks praegu kasutusele võtta. “Mida me veel ootame või milleks me reserve kogume?” küsis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. August 2008, 17:46
Otsi:

Ava täpsem otsing