TEA loodab käibe kahekordistada

16. oktoober 2008, 13:32

Tea kirjastus ostis Ilo kirjastuse, ühise
rindena loodetakse viia Ilo tooteid välisturgudele ning TEA plaanib käibe pea
kahekordistada.

„Tegemist on mõlemale kirjastusele erakordselt hea ja kasuliku tehinguga. Samadel või lähedastel turuosadel võistlemise asemel ühendatakse nüüd jõud ning see võimaldab suurt sünergiat nii uute raamatute loomisel kui ka müügi ja turunduse arendamisel. Vaatamata majanduse üldisele jahenemisele on mõlemad kirjastused ka sel aastal tugevas tõusus ja ühinemise järel tugevnevad positsioonid veelgi,“ lausus TEA Kirjastuse juhatuse esimees Silva Tomingas. „TEA Kirjastusel on pikaaegsed kogemused ekspordivallas ja loodetavasti suudame lühikese ajaga välisturgudele viia ka Ilo tooted. Alasid, kus jõudude ühendamine peaks mõlema kirjastuse arengule tõhusa lisapanuse andma, on näiteks õppekirjandus ja sõnaraamatud, samuti ka entsüklopeediline teatmekirjandus.“

TEA Kirjastuse 2007. aasta käive oli 51 miljonit krooni ja puhaskasum 2,6 miljonit. Tänavuse 9 kuuga on juba oluliselt ületatud terve mulluse aasta käive, selle aasta käibe prognoosiks on veidi üle 100 miljoni krooni.

„Kirjastuse Ilo tulevikuväljavaated on praegusest alates veel paremad kui enne, sest suur kirjastus nagu TEA on kogenud ja tugev investor. Ilo on praegu keskmise suurusega kirjastus, mille tooteportfell on hea, töötajad on suurte kogemustega ning olemasolevat turuosa on ühiselt võimalik kiiresti laiendada ja ettevõtet kasvatada,“ märkis Kirjastus Ilo endine juhatuse esimees Jaak Kaarma.

Täna allkirjastatud aktsiate müügilepingu kohaselt ostis TEA Kirjastus 100% ASi Kirjastus Ilo aktsiatest. Kirjastus Ilo jätkab kirjastustegevust oma kaubamärgi all, tehingu hinda ja tingimusi ei avalikustata.

2009. aasta äriplaani kohaselt on TEA grupi kirjastuste müügituluks planeeritud 160 miljonit krooni. Kasv tuleneb eelkõige kirjastuste sünergiast ja uutest võimalustest eksporditurul.

Kirjastuse Ilo 2007. aasta müügitulu oli ligi 11,5 miljonit krooni ja selle aasta prognoosiks on vähemalt 25protsendiline kasv. Kirjastus Ilo on tuntud eelkõige oma taskusõnaraamatute ja vestmike, alushariduse ja kutsekooli õpikute ning venekeelse kooli keeleõpikute poolest, märkimisväärne on ka laste- ja noorsookirjanduse osa.

TEA on Eestis turuliider sõnaraamatute ja täiskasvanute keeleõppematerjalide alal. Entsüklopeedilise teatmekirjanduse, õppekirjanduse ja kodumaise lastekirjanduse vallas kuulub TEA Eesti juhtivate kirjastuste hulka. TEA kaubamärk on tuntud nii naabermaade turgudel (Läti, Leedu, Soome Venemaa) kui ka mitmetes kaugemates maades (sh Hiinas), kus TEA keeleõpikuid ja sõnaraamatuid on eri keeltes ligi 15 aastat välja antud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. October 2008, 19:57
Otsi:

Ava täpsem otsing