Trigon: müügiorder tuli välisinvestorilt

28. oktoober 2008, 14:51

Trigon Capitali fondijuht Heiti Riisberg
ütles, et kuna kliendiinfo on konfidentsiaalne, ei saa ta müügiorderi detaile
täpsustada, kuid tõenäoliselt andis orderi välismaine
institutsionaalne investor.

Seda, kui suur oli Trigoni suurinvestori müügiorder ei saanud Riisberg kommenteerida, kuna kliendiandmed on konfidentsiaalsed. "Kahjuks on kliendiandmed, nende nimed ja investeeritud osakute arv, konfidentsiaalsed. Lisaksin siiski, et müügiorder oli märkimisväärne osa fondist," sõnas ta.

Väikeettevõtete fond on Riisbergi sõnul juba definitsiooni järgi instrument, mis investeerib väikestesse ettevõtetesse ning mis on oma olemuselt palju vähem likviidsed kui suurettevõtete aktsiad.

"Kui fondihaldur oleks pidanud kogu müügiorderi ulatuses aktsiaid müüma ühe päevaga, oleks see võinud avaldada aktsiatele hinnasurvet ning seega kahjustada teiste fondide investorite huve. Lisaksin ka, et Eesti investorid moodustavad alla 5% Trigoni fondide mahust, s.h. väikeettevõtete fondi mahust. Seega on ka üsna ilmne, et müügiorderi andis välismaine institutsionaalne investor," rääkis fondijuht.

"Viimaste päevade jooksul on USA ja Lääne-Euroopa meedia olnud täis artikleid, mis kirjeldavad Ida-Euroopat kui tõsist majandus- ja finantskriisi piirkonda (Economist, Financial Times, Wall Street Journal, NY Times, Dagens Industri Online, jne). Kahjuks on see viinud mitmete rahvusvaheliste suurte investorite positsioonide sulgemiseni Ida-Euroopas," tõdes Riisberg.

Seepärast on Riisbergi sõnul ka mitmed fondid, mis investeerivad Ida-Euroopasse, ajutiselt mõnede fondiosakute tagasi võtmise peatanud (s.h. näiteks Eestist Hansapank). "Fonde reguleerivad seadused sätestavad täpselt olukorra, kus suurte väljaminekute korral peavad fondid tagama kõigi investorite huvide võrdse kaitse. Praegused aktsiaturud on ka pikemat ajalugu vaadates erakordselt raskes seisus. Soovime ka kinnitada, et Trigon Funds tegutseb ka sellistel turgudel kõigi investorite parimatest huvidest lähtuvalt," rääkis Riisberg.

Trigon: müügiorder tuli välisinvestorilt Trigon: müügiorder tuli välisinvestorilt

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. November 2008, 13:25
Otsi:

Ava täpsem otsing