Inspektsioon tervitab SEB otsust, kuid menetlus jätkub

Mariliis Pinn 30. oktoober 2008, 11:15

Finantsinspektsioon tervitab SEB otsust
kompenseerida SEB Likviidsusfondi osakuomanikele tekitatud kahju, kuid jätkab
kõnealuse juhtumi osas järelevalvemenetlust.

Finantsinspektsioon on järelevalvelises menetluses alati rõhutanud investorite võrdse kohtlemise ning asjakohase ja täpse teavitamise vajadust. Samuti on osundanud reeglite rikkumisest tulenevatele võimalikele tagajärgedele, teatas inspektsioon.

„Finantsinspektsiooni järelevalvemenetlus puudutab muuhulgas SEB Likviidsusfondi osakuomanikele teabe esitamist. SEB tunnistas täna, et informatsioon, mis anti SEB Likviidsusfondi investeerinud klientidele, ei vastanud SEB nõudmistele tooteinformatsiooni selguse osas, see kinnitab ka finantsinspektsiooni seni väljakujunenud arvamust,“ ütles Finantsinspektsiooni juhatuse esimees Raul Malmstein.

Malmsteini sõnul on kahju kompenseerimise otsus osakuomanike huvides. „SEB kompenseerimisotsus võib vähendada tsiviilõiguslike vaidluste tõenäosust, kuid finantsinspektsioon viib oma järelevalvemenetluse planeeritud mahus lõpule.“

Finantsinspektsioon jätkab järelevalvemenetlust, et kontrollida ASi SEB Pank ja ASi SEB Varahaldus tegevuse vastavust õigusaktidele SEB Likviidsusfondi osakute müümisel/vahendamisel, sh teabe avalikustamise osas selleks õigustatud isikutele.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. October 2008, 11:40
Otsi:

Ava täpsem otsing