Professor: SEB juht peaks tagasi astuma

30. oktoober 2008, 11:29

Majandusprofessori ja SEB kliendi Ivar
Raigi sõnul on pank käitunud mõtlematult ning selle juht peaks tagasi
astuma.

"Juht peaks sellise asja eest tagasi astuma! Terve süsteem mõtleb seal valesti, kui nad nii käituvad. See on nende ärikultuurikriis. See on nagu kauboikapitalism,“ lausus Raig.

Majandusprofessori sõnul on tegemist suure eetilise probleemiga. "Kelle huvidest lähtuvad Eestis töötavad ametnikud? SEB vastandas oma panga kliente oma isikliku kasumiihaga, et vaid teenida kannuseid SEB omanikele. Ma kahtlustan, et SEB fondi haldurite ja nõukogu liikmete huvi antud juhul oli päästa oma isiklikke preemiaid ja nad seadsid sellele vastukaaluks kõigi fondi paigutanud inimeste ja firmade huvid,“ lausus Raig.

Panga huvi on ju kasum ja kui on kahjumid, siis kaotatakse Raigi sõnul preemiad. Samuti ei alahinnanud Raig avalikkuse mõju, mille survele pank lihtsalt järele anda võis.

„Kuidas ühe panga ametnikud võivad nii lollid olla? Nad otsustasid juba ju ära, et nende isiklik kasu on hoiustajate omast tähtsam. Nad käitusid nagu omanikud, kuid nad on ju vaid ametnikud. Kuid see on üdini vale mõtlemine,“ oli Raig pettunud. „Nad sülitavad oma klientidele,“ lausus Raig ning lisas, et ta esialgu tema veel on SEB klient, kuid ta on asunud fondi likvideerima. „Eks ma nüüd mõtlen, mis teen. Tahan teada, mida nad nüüd edasi teevad,“ lisas ta.

„Ma olen juba kaks päeva selle teemaga tegelenud. Kõik muud tööd on tegemata. Ma tahan näha, kuidas nad hüvitavad klientidele need kahjud, mida nad on moraalselt ja ajaliselt teinud,“ lausus Raig ning lisas, et tegemist on röövimisega päise päeva ajal. "Ja seda teeb veel Rootsi pank, kuidas see on võimalik? See on alla igasugust vööd! Peaminister ütleb, et Islandi kriis meid ei puuduta, kuid samal päeval võetakse kontolt raha ära - kuhu me oleme sattunud?" oli Raig endast väljas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. October 2008, 18:42
Otsi:

Ava täpsem otsing