Valitsus arutas pankade päästeplaani

Mariliis Pinn 31. oktoober 2008, 08:09

Valitsus arutas eilsel kabinetiistungil
pankade päästeplaani ehk tegevuskava, mida peaks Eesti riik peale hakkama siis,
kui mõni siinne pank raskustesse satub.

Valitsus tahab, et vajadusel võiks raskustesse sattunud pangale anda laenu, omandada pangas osalust, panga võlakirju, probleemseid varasid või anda riigigarantiid, kirjutas Postimees. Kõik see vajab aga hulka seaduseparandusi ja veel novembris tuleb rahandusministeeriumil need valitsusele esitada.

Asjatundjate sõnul vajab ka Eesti oma päästeplaani, ühelt poolt selleks, et mõne panga makseraskuste korral olukorda võimalikult kiiresti normaliseerida, teiselt poolt ka selleks, et anda finantsturgudele selge signaal – probleemide korral ei pea lootma jääma ainult iseendale.

Rootsi riigi hiiglaslik abipakett laieneb ka sealsete pankade Eesti tütardele. Eesti valitsus tahab nüüd solidaarselt rootslastega panna valmis summa, mida vajadusel hätta sattunud panka pumbata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. October 2008, 08:09
Otsi:

Ava täpsem otsing