Aivar Sirelpuu Saku suurhallist Solarise keskuse juhiks

28. november 2008, 16:41

Sügisel 2009 Tallinnas Solarise
keskuses avatavat 1800kohalist kontserdi-, teatri- ja konverentsisaali haldava
ASi Solaris Suur Saal juhiks sai Aivar Sirelpuu.

"Oma pikaaegse kogemuse põhjal pean Solarise suure saali kontseptsiooni väga tugevaks ning saali ennast Tallinnale lähiaastate olulisimaks kultuuriobjektiks – just seepärast otsustasin ka uue väljakutse kasuks," selgitas Sirelpuu.

Tema sõnul saab Solarisest nii disainilt kui sisult vägagi modernne keskus, millelaadset pole siiani ei Tallinnas ega mujal Baltimaades. "Olen veendunud, et Solarise suur saal kujuneb Tallinna kultuurielu keskpunktiks," ütles Sirelpuu. Tema nägemuse kohaselt saab sellest esmajoones kontserdisaal, kus samas hakkab toimuma ka hulgaliselt teatri- ja muusikalietendusi, konverentse ja muid üritusi.

ASi Solaris Suur Saal nõukogu esimehe Peeter Rebase sõnul on Eestis vaid üksikuid nii tugeva erialase kogemusega juhte nagu Aivar Sirelpuu. "Vaadates Aivari varasemaid saavutusi olen kindel, et leidsime just õige mehe Tallinna üht esindussaali arendama ja juhtima," avaldas Rebane veendumust.

Mahuka projekti ehitus algas eelmisel kevadel, katuse alla saab hoone lähinädalail ning avamine on plaanitud 2009. aasta sügisesse.

Järgmisest aastast saab Solarisest Pimedate Ööde Filmifestivali kodu, juba teadaolevatest suurüritustest toimub 2010. aastal Solarises Euroopa filmitööstuse tähtsündmus – European Film Academy Awards ning samal aastal annavad suures saalis kontserdi New Yorgi sümfoonikud. Samuti on aastateks 2010-2012 tehtud juba mitu konverentsibroneeringut.

Solaris on multifunktsionaalne kultuuri-, konverentsi- ja vabaajakeskus, kuhu lisaks suurele saalile, seitsme ekraaniga kinokompleksile, kahe ekraaniga väärtfilmikeskusele ning tantsustuudiole tulevad veel kunstigalerii, džässiklubi, kohvikud, restoranid ja kauplused. Samuti tuleb keskusesse üle 9000m² suurune maa-alune parkla 260 autole.

Aivar Sirelpuu on varem töötanud Eesti Kontserdi eelkäijas Eesti Riiklikus Filharmoonias, juhtinud raadiojaama, videofirmat ja kontserdibürood ning Esmofoni kauplusteketti. Viimased neli aastat oli ta Saku Suurhalli tegevjuht.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2008, 16:41
Otsi:

Ava täpsem otsing