Ain Alvela • 10. detsember 2008 kell 22:00

Ülevaade kodumaa tööturust raamatus ja CD-plaadil

Raamat on jaotatud kolme loogilisse ossa. Neist esimene on pühendatud taasiseseisvunud Eesti tööjõuturu statistikale ning tööõiguses kasutatavate mõistete ning juriidika selgitamisele. Teine osa kätkeb endas valikut nii euroliidu kui ka Eesti tööandjate kogemustest personalipoliitika arendamisel keerulistes situatsioonides. Kolmandas osas saab tööandja väärt nõuandeid kogenud personalijuhilt.

Raamatus leiab käsitlemist ka Eesti tööstusettevõtete madal tootlikkus võrreldes nn vanade ELi riikidega. Üks autoritest, personalinõustaja Taimi Elenurm väidab, et siinmail tehtava töö nigela efektiivsuse taga on tippjuhtide mahajäämus personalipoliitika ja -juhtimise valdkonnas.

"See on pigem järelemõtlemise- kui retseptiraamat," tõdeb toimetaja Jelena Rootamm-Valter. "Aga autorid usuvad, et lugeja nopib sellest välja ka praktikas rakendatavaid kasulikke võtteid."

Raamatuga on kaasas CD-plaat, mis lisaks paberväljaande peegeldusele sisaldab mahukamaid ning raamatus olevatest värskemaid andmeid.

Hetkel kuum