BÖRS: föderaalreserv kärpis intresse

Mait Jüriado 16. detsember 2008, 17:14

Wall Street tõusus. Föderaalreserv kärpis
intresse 0-0,25%ni. Indeksid +3%.

Föderaalreserv kärpis täna kolmveerand kuni terve protsendipunkti intresse 0-0,25%ni. Turg võttis otsuse vastu väga positiivselt ning USA aktsiaturud olid viimati tõusus üle 3%.

Dow Jones tööstuskeskmine oli viimati tõusus 2,91%, Standard Poor's 500 indeks tõusus 3,33%, Nasdaq tõusus 3,59%.

Goldman Sachs avaldas enne turgude avanemist neljanda kvartali kasumiaruande. Ettevõte teatas kahjumist 4,97 dollarit aktsia kohta. Analüütikute ootus oli 3,73 dollarit aktsia kohta. Kahjumit teeniti viimases kvartalis 2,12 miljardit dollarit. Ettevõtte aktsiad olid viimati tõusus 13,8%.

Goldmani rivaal Morgan Stanley (MS) teatab tulemused homme. Morgan Stanley aktsiad olid viimati tõusus 14,4%. Citigroup (C) tõusus 7%, JPMorgan Chase Co. (JPM) tõusus 8,3%.

USA elamuehituses viimase 24 aasta nõrgimad ajad. Uute majade ehitus on novembris kukkunud rekordmadalale ning ehituslubade väljastamine on langenud püstloodis. Sesoonsusega korrigeeritud uute majade ehitus kukkus novembris 625 000ni.

USA tarbijahinnaindeks on kukkunud 17%-lise energia hindade kukkumise toel novembris 1,7%, mis on suurim kukkumine peale 1947. aastat. Kui indeksist v.a energia ning toit, oli tarbijahinnaindeks muutumatu.

Autotootjad General Motors (GM), Ford Motor (F) tõusus 3% ja 0,1%. USA börsil noteeritud jaapani autotootja Toyota Motor Corp. (TM) aktsiad tõusus 4,76%.

Täna on rallinud ka mitmed väetisetootjad, kuna Merrill Lynch Co arvab, et sektor on fundamentaalsete näitajate poolest lähedal põhjadele. Potash Corp. (POT) tõusus 7,5%. Mosaic (MOS) lisanud 12%. Terra Industries (TRA) tõusnud 16,5%.

Elektroonika jaemüüja Best Buy ületas analüütikute ootusi ning raporteeris kasumist 235 senti aktsia kohta. See on küll vähem kui aasta tagasi 53 senti aktsia kohta, kuid 24 senti kõrgem analüütikute ootusest. Best Buy (BBY) aktsiad olid viimati tõusus 16,1%.

Adobe Systems Inc. (ADBE) teatab täna samuti kvartalitulemused. Analüütikud ootavad kasumiks 57 USA senti aktsia kohta.

Nafta hind maksis viimati USAs Nymexil 43,15 dollarit barrel ehk -3,12%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. December 2008, 23:10
Otsi:

Ava täpsem otsing