Deguster: tööotsijate arv on suurenenud

08. jaanuar 2009, 15:06

Tooteesitlustega tegeleva ettevõtte
Deguster juhataja Lauri Vilibert ütles aripaev.ee-le, et tööle soovijate arv
massiliselt suurenenud ei ole, kuid tööotsijaid on siiski palju rohkem.

„Viimati kui me töökuulutuse panime, see oli varasügisel, siis oli küll näha tunduvalt rohkem soovijaid,“ rääkis Vilibert. „Need, kes viimase värbamisega tulid, tahavad ka jääda. Tõsidus töö suhtes on tõusnud,“ ütles Degusteri juhataja. Praegu ettevõttel tööotsimisportaalides kuulutust üleval ei ole, kuid kodulehel oleva info kaudu tuleb huvilisi küll.

Kogemustelt ja vanuselt on töösoovijad sarnased varasemale ning pole muutunud.

Reklaami tehakse Viliberti sõnul endises hulgas. „Küll ollakse veidi kartlikumad, sest raha ei liigu nii palju ja teist pidi vaadatakse oma eelarve igat pidi üle, kust kärpida,“ selgitas ta ning ütles, et firmad saavad siiski aru, et kui turunduse pealt kärpida, võidakse turuosa sootuks kaotada. „Meie tööpõld on jäänud samaks,“ ütles Vilibert.

Samuti on tema sõnul tööd üldse raske leida. Enne võisid vana tööandjaga töösuhted ära lõpetada ja kaks nädalat puhata, siis nüüd soovitab ta enne töökoha vahetamist korduvalt ja korduvalt läbi mõelda, kas uude kohta tasub suunduda ja kas see on jätkusuutlik, rääkis Vilibert.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. January 2009, 16:57
Otsi:

Ava täpsem otsing