Barclays ei vaja lisakapitali

Mait Jüriado 26. jaanuar 2009, 20:56

Suurbritannia pank Barclays, kelle
aktsiahind on viimase üheksa päevaga maapõhja müüdud, ei vaja pangajuhtide sõnul
kapitali.

"Meil on 36 miljardit naela reservi, me oleme hästi rahastatud ning me oleme kasumlikud," seisis täna panga avalduses. "Kui me oma majandustulemused 2008. aasta kohta avaldame, teatame aastakasumist 5,3 miljardit naela enne makse. Me ei vaja kapitali ei Suurbritannia valitsuselt ega erasektorist."

Barclays aktsiad uppusid üheksa päeva järjest, sest investorid kartsid, et pank vajab uut kapitali. Reedel kukkusid panga aktsiad 13,5%. Royal Bank of Scotland oli languses 0,8% ning Lloyds Banking Group oli tõusus 0,4%. Viimased kaks kaotasid viimasel nädalal siiski 60% oma väärtusest.

Investorid on kartnud, et riik võtab pangad pangad üle. See aga jätaks investorid pika ninaga.

Londonis on Barcalys aktsiad tõusnud täna 73% ning USAs 63%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. February 2009, 10:34
Otsi:

Ava täpsem otsing