Haiguspäevad ajasid tööandjad keema

07. veebruar 2009, 09:07

Töötajate haiguspäevadest viie kinni
maksmine tekitab ettevõtjates vastuseisu, tööandjate hinnangul pole palgast üle
50 protsendi päevas maksmine mõeldav.

Suure tõenäosusega ei maksta 1. aprillist enam kolme esimese haiguspäeva eest töötajale hüvitist. Veel enne kui haigekassa oma kukrut kergendab, peab järgmise viie haiguspäeva eest tasuma tööandja – nii leppisid muu hulgas kokku riigieelarve kaheksa miljardi kroonise kärpepaketi kokku seadnud võimuliitlased, ent täpsemat korda nad veel paika ei pannud, kirjutas Postimees.

"Ettepanek muuta haigusraha maksmise süsteemi on lühinägelik ja sellise muudatuse jõustudes on kannatajaks eelkõige töötaja. Selline samm võib pikas perspektiivis tähendada riigile kokkuhoiu asemel lisakulutusi ja tekitada töötajates ebakindlust niigi raskel ajal," lausus 2500 töötajaga Rimi Eesti Food ASi personalijuht Õrne Lainde.

"Mõne firma puhul võivad haiguspäevadele kuluvad summad ulatuda kuni viie miljoni kroonini," tõi Eesti Tööandjate Keskliidu tegevjuht Tarmo Kriis näite suurenevast koormusest, seetõttu peavad tööandjad vajalikuks kava kriitiliselt läbi vaadata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. February 2009, 11:59
Otsi:

Ava täpsem otsing