Orav: haiguslehed võivad pikemaks minna

08. veebruar 2009, 08:57

Põltsamaa Felixi juhataja Anti Orav leiab,
et võimaliku uue haiguspäevade korra puhul on oht, et inimesed tahavad
haigena pikemalt kodus olla, teisest küljest usub ettevõtja, et inimesed
soovivad oma töökohta hoida tänases majandussituatsioonis.

"Eks iga uus koormis paneb mõtlema, iga lisakulu on muret tekitav. Aga vaadates, et Eesti oli lähipiirkonnas ainuke riik, kus see nii veel ei olnud, siis ma arvan, et saame meiegi sellest üle," vastas Orav Äripäeva päevaküsimusele: "Mida arvate sellest, et riik lükkab haiguspäevade eest maksmise tööandja kaela?".

Kas haiguslehed hakkavad selle tõttu pikemaks minema, viskas ettevõtja küsimuse õhku. "See võib niimoodi minna. Samas usun seda, et tänanAnti OravAnti Orave majandussituatsioon ja olukord tööjõuturul paneb ehk inimesi mõtlema eelkõige sellele, et oma töökohta säilitada. Inimesed, kes on liiga sageli haiguselehel satuvad varem või hiljem väga lähedase vaatluse alla ja see pole tark tee. Täna on ikkagi näha inimeste mõistvat suhtumist, ollakse huvitatud oma töökoha säilitamisest," arutles Orav.

Ettevõtja tõi välja, et vahel võib märgata ka sellist asjade käiku, et inimesed ei lähe ennast ravima siis, kui tegelikult peaks ja see on pikemas perspektiivis inimesele endale kui kogu töökollektiivi tervisele ju negatiivne. "Ehk tekitab see teematika ka suurema debati ja tulemuse saab hea," märkis Orav.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. February 2009, 15:35
Otsi:

Ava täpsem otsing