Ken-Marti Vaher: Kas jäljed lõppevad Sepaga?

26. veebruar 2009, 14:56

Vastuse küsimusele, kas nn
Parbuse-juhtumis viivad jäljed vaid Elmar Sepani või veelgi kaugemale, võiks
Edgar Savisaar anda oma uuel pressilavastusel, kirjutab riigikogu liige ja
õiguskomisjoni esimees Ken-Marti Vaher oma ajaveebis.

Järgneb IRLi kuuluva endise justiitsministri Ken-Marti Vaheri arvamus:

"Täna saime siis vastuse, mis oli Savisaare-Seppiku 16. detsembri 2008 kärarikka pressikonverentsi tegelikuks ajendiks. Tõenäoliselt teadsid keskpartei juhid, et korruptsioonihõngulised jäljed viivad Parbusest palju sügavamale. Selle avalikuks tulek oli ainult aja küsimus. Seega valiti vana hea kaitsetaktika ehk lausrünnak kriminaalasutuste vastu. Selle suhtekorralduskava värskeim samm oli vaid nädal tagasi, kui Savisaar teatas, et Eesti ei ole õigusriik ning politseis ja prokuratuuris tehakse pidevalt tellimustöid.

Elmar Sepp on sahkerdustemaailmas juba nn legend. Äripäev ja Eesti Ekspress on kirjutanud, et tandem Elmar Sepp-Vahur Reimets on vanalinna kinnisvaraturul niite tõmmanud üle kümne aasta. Sepp oli kesklinna vanem ajal, mil teostati munitsipaalkorruptsiooni kõige kurikuulsamad lavastused, nn taastan-üürin-erastan-skeemid. 2001. aastal tegi Sepa järel kesklinna vanemaks saanud Siim-Valmar Kiisler lõpu nendele ärastamisskeemidele ja andis selle kuritegeliku afääri uurida politseile. Tavapolitsei võimekus aga kahjuks nii kurikavalatest saherdustest üle käinud ja kohtus neid toona tõestada ei õnnestunud. IRLi ettepanekul on aga alates 2007. aasta suvest antud suurlinnade korruptsioon kapo uurida, mis annab lootust, et kui kuskil pannakse riigivargusele luup peale, siis suudetakse seda tõestada ka kohtus. Nn Parbuse-juhtumi ulatust teavad täna vaid uurijad ja prokurörid, kuid tänaste uudiste järgi ei ole lõppu veel näha.

On selge, et Savisaare kontoris pannakse propagandale nüüd sisse veelgi võimsam hoog. Hirmutamiste, poliitrünnakute ja ähvardamiste sihiks on näidata oma valijale, et midagi ei ole olnud ja keskparteid kiusatakse. Keskerakondlike sahkerdajate plejaad Moissejevist Elmar Sepani näitab aga hoopis midagi muud. Vastuse sellele, kas nn Parbuse-juhtumis viivad jäljed Sepani või veelgi kaugemale, võiksid Savisaar-Seppik anda nüüd oma uuel pressilavastusel."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. March 2009, 09:47
Otsi:

Ava täpsem otsing