Savisaar põgenes linnavalitsusest keldri kaudu

Ralf Martin Soe 26. veebruar 2009, 15:56

Päeval, mil keskerakondlane Elmar Sepp
vahistatakse ja Jüri Vilmsi sihtkapital otsitakse läbi, muutub Tallinna linnapea
Edgar Savisaar nii ettevaatlikuks, et põgeneb ajakirjaniku eest keldri
kaudu.

Kella ühest on Tallinna linnapea Edgar Savisaar kohtumisel Kunstiakadeemia rektori Signe Kiviga. Umbes kümme minutit pärast ühte, kui fotograafiga linnavalitsuse juurde jõuame, passib linnavalitsuse Roosikantsi tänava poolses ääres ärimees Oliver Kruuda oma R-klassi Mercedeses, aga lahkub pärast mõningast seisakut, juhtides autot, sigaret hambus. Võib küll spekuleerida, et Kruuda tuli kohtumiselt linnapea Edgar Savisaarega, kel sel ajal päevakavas midagi muud ei olnud, aga sama hästi võib see ka lihtsalt juhus olla.

Lähme Äripäeva fotograafiga linnavalitsusse ja küsime infolauast, kas tohime linnapead pärast kohtumist Signe Kiviga pildistada. Infonõunik on sellisteks juhtudeks hästi välja koolitatud, mistõttu ta kedagi ette teatamata linnapea kabineti ukse taha ei lase.

Linnavalitsuse ees seisab Savisaare ametiauto. Ametlikult pole mitte mingisugust põhjust Savisaart päevaplaani järgi oodata, kuna linnapea tööpäev kestab kella viieni. Päevaplaani järgi peab ta kella kolmest nõu abilinnapea Deniss Boroditšiga ja kella neljast kuni viieni töötab sissetulevate dokumentidega.

Siiski otsustab Savisaar pärast ammu kokkulepitud kohtumist rektor Signe Kiviga linnavalitsusest kiiruga lahkuda. Vaid loetud minutid pärast Kivi lahkumist siseneb Savisaare Mercedesesse autojuht. Nähes ajakirjanikke linnapead ootamas, helistab autojuht kellelegi, vaadates samal ajal hoolega meid. Jääb mulje, justkui raporteerib ta kellelegi halvast uudisest ehk ajakirjanikest.

Seejärel sõidab Savisaare autojuht Vabaduse väljakult Pärnu maantee kaudu minema ja kaob viieks kuni kümneks minutiks. Siis siseneb ametiauto Roosikrantsi tänava kaudu linnavalitsuse parklasse. Kõigepealt läbi tõkkepuu ja seejärel läbi ca kolmemeetrise trellitatud aia värava, kuhu kõrvalised ligi ei pääse. Auto jääb põiki seisma aiast umbest 30 meetri kaugusele keldikorruse ukse juurde, vahega nii pool meetrit, et vaevu saab auto tagumise ukse lahti teha.

Mõne aja möödudes väljub keldriuksest Keskerakonna esimees Edgar Savisaar, kes vaatab korraks mõtliku ilmega teda eemalt aiatrellide vahelt pildistava fotograafi poole. Seejärel istub autosse ja hakkab mobiiliga rääkima. Linnapea Mercedes kihutab parklast aga väga kiiresti välja. Jõudes Roosikrantsi tänavale, vajutab autojuht gaasi nii põhja kui võimalik, nii et lausa kaugele on kuulda kihutamist.

Kui küsisime eelnevalt linnavalitsusse sisenedes infonõunikult, kust kaudu linnapea majast väljub, vastas naine, et läbi Vabaduse väljaku poolse keskmise ukse, kus seisab ka tema auto. Seekord läks aga teisiti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. May 2009, 11:00
Otsi:

Ava täpsem otsing