Karel Rüütli: me ei hakka valitsuses kedagi asendama

17. mai 2009, 16:48

Rahvaliit ei lähe koalitsiooni kedagi
asendama, uue valitsuse korral on vaja ka uut koalitsioonilepet, ütles
Rahvaliidu esimees Karel Rüütli.

„Täna pole selge, kas praegune valitsus suudab kompromisse teha. Kui mitte, siis oleme me valmis Rahvaliidu juhatuses koalitsiooni minekut arutama,“ ütles ta.

Pühapäeval sotside poolt Reformierakonnale ja IRLile esitatud töölepingu seaduse kompromissettepanekut ei soovinud Rüütli kommenteerida. „Meile pole selle kohta infot laekunud,“ ütles ta vaid.

Rüütli sõnul on Eestile kõige kahjulikum, kui erakonnad ei suuda omavahel kokku leppida. „Iga erakond, mis on valitsuskoalitsioonis või võib sellega liituda, peab olema kompromissialdis,“ vastas ta küsimusele, kas Rahvaliit on valmis suuremateks kompromissideks kui sotsiaaldemokraadid.

Rahvaliidu juhi kinnitusel on hetkel poliitikas suurim probleem otsustega venitamine. „Oleme mures riigi rahandusliku olukorra ja jätkusuutlikkuse pärast. Mida kauem sisuliste otsuste tegemine viibib, seda raskemaks läheb,“ ütles ta.

Rüütli sõnul on Rahvaliidule oluline riigieelarve tasakaalu küsimus. „Iseasi, milline see tasakaal on, kas Maastrichti kriteeriumi kolme protsendi sees või on tulud ja kulud tasakaalus,“ lisas ta.

Rahvaliidu juhtpoliitik nimetas tähtsaks teemaks ka Eesti üleminekut eurole 1. jaanuarist 2011. „Riigile ja rahvale on euro kasutuselevõtt oluline, kuigi ühel hetkel võib küll tekkida küsimus, kui reaalne see üldse on,“ rääkis ta.

Rüütli sõnul pole veel õige aeg vastata küsimustele, kes oleksid Rahvaliidu võimalikud ministrikandidaadid või mille üle nad valitsusliitu juhtiva Reformierakonnaga kõige enam vaidlema hakkaksid. „Neist on veel vara rääkida. Arutame seda Rahvaliidu juhatuses pärast praeguse koalitsiooni saatuse selgumist,“ märkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. May 2009, 08:18
Otsi:

Ava täpsem otsing