Rahumägi: Otsalti tegu oli laiem kui ainult registrite vaatamine

Annika Matson 19. mai 2009, 10:41

Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve
erikomisjoni juht Jaanus Rahumägi ütleb Äripäevale, et prefekt Aivar Otsalti
kinnipidamine näitab ühiskonna puhastumist.

"Ühiskonna puhastustuli põleb üsna suure leegiga praegu ja see ei jäta puutumata ka poliitikuid ning korrakaitsjaid. See näitab seda, et peale on kasvanud uus põlvkond politseinikke, kes mõistavad õigust nii, nagu see on kirja pandud. Uus põlvkond ei ole enam seotud nõukogudeaegse mõtteviisiga ja kes tegutsevad vastavalt sellele, mida ühiskond neilt ootab," märgib Rahumägi.

"See tähendab võimu otsest kuritarvitamist, isegi erivõimaluste kuritarvitamist, mis on politseile seadusega antud. Seda enam peab sellist juhtumit väga hoolsalt jälgima. Kui me räägime jälitustegevusest, siis räägime ikkagi inimeste põhiseadusega tagatud õiguste kaitsest. Kui neid õigusi riivatakse, siis ei ole see kindlasti tavaline kuritegu! Antud juhul on tegemist... (jääb mõtesse - toim.) Ma jätaksin selle pigem prokuratuuri öelda, sest see oli kahtlemata laiem tegevus kui lihtsalt lülituste või registritoimingute tegemine," andis Rahumägi mõista, et Otsalti operatsioon oli tema juhitavale riigikogu erikomisjonile juba mõnda aega teada.

Kapo komisjoni juht küll ütleb, et talle oli Otsalti kinnipidamine üllatus, kuid põhjendab väidet pealgalt sellega, et "kõrgete riigiametnike puhul eeldatakse ju ikka, et nad käituvad riigi ja rahva suhtes aumehelikult."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. May 2009, 07:23
Otsi:

Ava täpsem otsing