Kuidas käituda, kui kapo tuli?

12. juuni 2009, 13:27

Kui sotsiaalministeeriumi valvelauatöötaja
üleeile õhtul kell 17 tööpäeva lõpetas ja koju sõitis, ei osanud ta arvatagi, et
kulub vaid paar-kolmkümmend minutit, kui talle töö juurest helistatakse ja
küsitakse, kuidas kaitsepolitseinike saabumise puhul käituda.

"Mina olin selleks ajaks ära läinud, kui politseinikud pärast tööpäeva lõppu ministeeriumisse tulid. Mulle helistas proua, kes siin kella 17st järgmise hommikuni öövalvet peab. Ta oli ähmi täis ja küsis, mida ta tegema peab," meenutab päevane ministeeriumilukk.

Kapo ametnike soov oli iseenesest imelihtne. Mehed soovisid üle vaadata mullu märtsi keskpaigast reformierakondlasest sotsiaalministri Hanno Pevkuri nõunikuna töötava oravaparteilase Anders Tsahkna kabineti, mis asub Gonsiori tänaval paikneva ministeeriumimaja neljandal korrusel. Samas asuvad kantsleri ja asekantslerite, ministri ja ülejäänud nõunike töötoad.

Ülekuulamine algas kolmapäeva hommikul
Enne, kui siseluurajad Tsahkna töökohta puistama läksid, olid nad Tallinna kunagisele abilinnapeale ja seltskonnaajakirjanduse ühele lemmikule esitanud kahtlustuse mõjuvõimuga kauplemises Eesti oludes märkimisväärselt haruldase karistusseadustiku paragrahvi 298 järgi. Süüdi jäämise korral karistatakse rahalise karistusega või kuni kolme aastase vangistusega.

Kahtlustuse saanud Tsahk-na oli Rahumäe arestimajja sõidutatud juba kolmapäeva hommikul. Selleks ajaks, kui uurijad nõuniku töökabinetti puistama asusid, oli mai lõpus neljandat korda isaks saanud mees juba kapo ametnikele ka esmased ütlused andnud. Eile õhtul vabanes ta arestimajast.

Anders Tsahkna, IRLi peasekretäri Margus Tsahkna poolvend, elab koos temast 13 aastat noorema Annelyga imeilusa vaatega paigas Jõelähtme vallas, Kaberneeme külas. Tal on seal 3559 m2 suurune kinnistu.

Põhjaranniku tuulisele kaldajärsakule, iidsete mändide alla ehitatud rookatusega palkidest mitmekorruseline elumaja ja selle kõrvale püstitatud samast materjalist kõrvalhoone aknad vaatavad Soome lahele.

Hoone ühest välisuksest sisse kiigates selgub, et maja sisekujunduses on kasutatud vitraaže.

Perekonna mootorpaat on tõmmatud kiviklibusele kaldale, millelt viib suurtest kividest laotud "trepp" Tsahknate maamõisa hoovile.

Eile lõuna paiku kõndisid majapidamises ringi vaid kaks heledakarvalist peni. Kui ka keegi majas merevaadet nautis, siis vähemalt õues, aia taga hoonet piidleva Äripäeva eest jäi ta varjule.

Ainult mänguasjad abihoone pisikese terrassi ees ja liivakastis olid vaikivateks tunnistajateks, et maja ei kasutata vaid hooajalise suvekoduna.

Pikemalt loe tänasest Äripäevast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. June 2009, 13:36
Otsi:

Ava täpsem otsing